Història viral

El relat de la jove a qui Maradona «va salvar la vida» emociona la filla del futbolista

  • Mariana Copland i el ‘crack’ argentí van coincidir el 2007 a una clínica de rehabilitació

zentauroepp2697991 argentinean former soccer star diego armando maradona  r  an201126203921

zentauroepp2697991 argentinean former soccer star diego armando maradona r an201126203921 / ALI BURAFI

2
Es llegeix en minuts

Gianinna Maradona, filla de Diego Maradona, mort el novembre del 2020, ha compartit, emocionada fins a les llàgrimes, la història d’una jove que va dir que el futbolista li havia «salvat la vida» el 2007 quan van coincidir a una clínica de rehabilitació.

La jove, de nom Mariana Copland, va narrar al seu compte de Twitter com havia conegut Diego Maradona el març del 2007, unes dates que per a ella «no s’obliden». Copland havia ingressat al centre a causa d’una depressió, mentre que Maradona ho va fer per les seves addiccions a la droga i a l’alcohol.

Segons la noia, el futbolista la va ajudar a voler aixecar-se. Narra també les seves partides al vòlei i el sobrenom que li va posar ‘lapicera veloz’ «perquè me la passava escrivint», ha explicat aquesta jove la història de la qual es tornava viral a l’Argentina i emocionava els fanàtics de l’esportista el dia abans que es compleixin tres mesos de la seva mort.

«Podries ser el meu fill», li va dir Maradona

«Un dia vaig desencadenar una crisi horrible i entre tres infermers per calmar l’angoixa em van lligar al llit d’un primer pis i em van donar una sobredosi de midax. El dia següent em vaig aixecar amb la meitat del cos paralitzat. Era un ens. Bavejava. No podia caminar. Tenia adormida la meitat del meu cos», ha relatat..

«Tres dies després, els mateixos tres infermers van venir per la meva nova crisi. Però Maradona es va interposar, va obrir els dos braços i va dir: ’Amb la nena no’. Van discutir diversos minuts, jo plorava», va dir. L’endemà, Maradona va trucar a la mare de la jove i li va aconsellar que la seva filla no passés la nit en aquell lloc.

«No es va desenganxar de mi ni un minut», ha explicat la noia, «Tranquil·la, podries ser la meva filla». Les jove va ingressar al centre a causa d’un depressió desencadenada per una exparella. Quan Maradona es va assabentar d’això, va firmar un full en què insultava el nòvio de la Mariana.

Notícies relacionades

La història s’ha publicat a diversos mitjans argentins després que la compartís Gianinna Maradona. La filla de l’esportista ha agraït a la jove haver compartit la seva història i donat a conèixer aquesta faceta del seu pare menys polèmica i menys coneguda

Maradona havia ingressat al centre de rehabilitació a causa de la seva addicció a les drogues, una malaltia que va aconseguir superar poc abans de la seva mort l’any passat.

Temes:

Maradona