MUNDIAL DE QATAR

Espanya negociarà amb la FIFA les condicions dels partits contra Kosovo

La ministra d’Exteriors espanyola afirma que el Govern s’adaptarà a «les regles del futbol» per enfrontar-se a un estat que no reconeix

Zurich (Switzerland)  07 12 2020 - A handout photo made available by FIFA of FIFA Legend Rafael van der Vaart picking out Kosovo during the UEFA preliminary draw for the FIFA World Cup 2022 in Zurich  Switzerland  07 December 2020  (Mundial de Futbol  Suiza) EFE EPA foto-net   Kurt Schorrer   HANDOUT HANDOUT EDITORIAL USE ONLY NO SALES HANDOUT EDITORIAL USE ONLY NO SALES

Zurich (Switzerland) 07 12 2020 - A handout photo made available by FIFA of FIFA Legend Rafael van der Vaart picking out Kosovo during the UEFA preliminary draw for the FIFA World Cup 2022 in Zurich Switzerland 07 December 2020 (Mundial de Futbol Suiza) EFE EPA foto-net Kurt Schorrer HANDOUT HANDOUT EDITORIAL USE ONLY NO SALES HANDOUT EDITORIAL USE ONLY NO SALES / foto-net Kurt Schorrer HANDO

2
Es llegeix en minuts

La ministra d’Afers Exteriors, la Unió Europea i Cooperació,Arancha González Laya, ha afirmat aquest dimarts que el Govern negociarà amb laFIFA, «segons les regles del futbol», les condicions del partit entre la selecció espanyola i la deKosovo.

«Espanya no reconeix Kosovocom un Estat independent, però això no significa que Espanya no participi en tornejos en què participa Kosovo. Ho hem fet en els Jocs del Mediterrani del 2018 i en el Mundial [d’handbol] sub-21», ha declarat en una entrevista a la cadena SER, recollida per Europa Press.

Segons ha indicat, «aquí la qüestió és treballar amb la FIFA per veure quines seran les condicions de participació de Kosovo i com es donaran els partits en els quals Espanya juga amb Kosovo o en els quals Grècia, que tampoc reconeix Kosovo, jugui amb Kosovo».

El sorteig realitzat aquest dilluns va determinar que els rivals de la selecció espanyola dins del grup B, del març al novembre del 2021, en la fase de classificació per al Mundial de Qatar 2022 seran Suècia, Grècia, Geòrgia i Kosovo, país que es va independitzar de Sèrbia el 2008.

Dos mons separats

Respecte a la qüestió de si en el partit seran presents la bandera i l’himne nacional de Kosovo, la ministra ha insistit que això s’ha de dirimir «amb les regles de la FIFA», que, segons ha aclarit, no són les regles del Dret Internacional en matèria de reconeixement d’estats.

Així, ha assenyalat que en la FIFA hi ha competidors com les illes Fèroe, Gal·les, Irlanda del Nord i Gibraltar, que no són estats, perquè en aquest cas regeixen les normes d’aquest organisme esportiu.

«Espanya no reconeix Kosovo com un Estat independent, però això no significa que Espanya no participi en tornejos en què participa Kosovo»

Arancha González Laya (ministra d’Exteriors d’Espanya)

«Per arbitrar quines seran les modalitats dels partits entre Espanya i Kosovo i entre Grècia i Kosovo, ho negociarem i ho discutirem amb la FIFA, com sempre ho fem, segons les regles del futbol. El futbol per sobre del Dret Internacional, dos mons separats», ha remarcat.

Notícies relacionades

Els arguments del Govern són que Espanya no reconeix Kosovo com a Estat independent i que aquesta posició no canvia perquè la selecció espanyola de futbol jugui en un torneig internacional contra l’equip kosovar.

L’Executiu considera que hi ha marge de sobres perquè es pugui disputar aquest grup classificatori sense que es vegin alterades les regles esportives de la competició o les posicions polítiques d’Espanya respecte a Kosovo. Per això, s’estudiaran fórmules compatibles amb la normativa de la FIFA, perquè, des de l’estricte no reconeixement de Kosovo, es puguin disputar els partits de classificació.