premier league

Detingut un nen de 12 anys per insults racistes al davanter Zaha

El jugador del Crystal Palace va ser insultat a les xarxes socials per un jove seguidor de l'Aston Villa

zentauroepp54090510 crystal palace s wilfried zaha reacts during the english pre200712195240

zentauroepp54090510 crystal palace s wilfried zaha reacts during the english pre200712195240 / Rui Viera

2
Es llegeix en minuts

La policia ha detingut aquest diumenge un nen de 12 anys com a presumpte autor dels insults racistes que el davanter ivorià Wilfried Zaha va rebre, a través de les xarxes socials, poc abans que l’Aston Villa i el Crystal Palace s’enfrontessin en un partit de la Premier League anglesa.

En el seu compte de Twitter, Zaha va publicar tres captures de pantalla amb missatges racistes que havia rebut a través d’una altra xarxa social, Instagram, per part d’un presumpte aficionat de l’Aston Villa.

Una de les imatges era de membres del Ku Klux Klan, una organització supremacista blanca nord-americana.

Després del partit, que ha acabat amb la victòria per 2-0 de l’Aston Villa, la policia de West Midlands ha anunciat que ha detingut el presumpte autor dels insults, que ha resultat ser un nen de 12 anys.

«Hem sigut alertats d’una sèrie de missatges racistes enviats avui [aquest diumenge] a un futbolista i després de les investigacions pertinents hem detingut un nen», ha anunciat la policia en el seu compte de Twitter.

«El nen de 12 anys i originari de Solihull ha sigut posat sota custòdia. Gràcies a tothom que ho ha alertat. El racisme no serà tolerat», ha afegit la policia.

 

Abans d’aquest anunci, l’Aston Villa ja havia reaccionat als fets publicant un missatge al seu compte de Twitter: «Lamentem els missatges racistes fastigosos enviats a @wilfriedzaha. Condemnem qualsevol forma de discriminació racial i ens afegim al Crystal Palace en aquesta iniciativa.

«Treballem amb la policia per investigar aquest fet extremadament greu i quan s’identifiqui el culpable, l’Aston Villa el sancionarà per tota la vida», va precisar el club de Birmingham.

Notícies relacionades

Tots els clubs de la Premier League estan implicats en una campanya de lluita contra el racisme des que el juny es va reprendre el campionat, després de l’aturada per la pandèmia del nou coronavirus.

Abans de cada partit, els jugadors posen un genoll a terra, que s’ha convertit en un gest contra el racisme, i mostren el seu recolzament al moviment contra la discriminació racial Black Lives Matter.