Piqué: "El meu fill és a la grada amb la samarreta d'Espanya"

Del Bosque: "¿Piqué? Me n'alegro per tots, no tinc més afecte per un jugador que per un altre"

Iniesta reivindica la idea de joc de la selecció després de ser designat el millor del partit

 

  / AP / HASSAN AMMAR

3
Es llegeix en minuts
MARCOS LÓPEZ / TOLOSA (enviat especial)

La important victòria d'Espanya davant la República Txeca (1-0) en el sempre tens debut d'un torneig ha obert el somriure en els protagonistes espanyols, que han valorat unànimement com a molt importants els tres punts sumats en el partit i el joc desplegat per la selecció. Andrés Iniesta (millor jugador del partit), Gerard Piqué (autor del gol), David de Gea (per l'escàndol dels dies previs) i Vicente del Bosque (el seleccionador que busca el seu tercer gran títol) han sigut els noms propis a Tolosa.

Vicente del Bosque

seleccionador d'espanya

"¿El gol de Piqué? Me n'alegro per tots, no tinc més afecte per un jugador que per un altre. ¿De Gea? Tot en ordre"

"Ha sigut una victòria estupenda. En general hem portat la iniciativa durant gairebé tot el partit, l'equip ha manat, ha dominat i només ens ha faltat encert en el moment final", ha assegurat Del Bosque. "Però hem sabut tenir paciència per atacar una defensa amuntegada i, amb el gol, hem respirat una mica. Amb aquests tres punts tindrem un bon coixí per als partits que vénen", ha afegit el seleccionador espanyol, que no s'ha volgut estendre en elogis personalitzats. "¿Que si me n'alegro per Piqué? Me n'alegro per tots, no tinc més afecte per un jugador que per un altre". Sobre la difícil papereta del porter De Gea després de l'escàndol de presumpte abús sexual en què s'ha vist involucrat, Del Bosque ha sigut breu: "Tot en ordre", ha dit. I a més ha volgut destacar l'aportació de l'anterior titular, Iker Casillas. "Iker està col·laborant de forma fantàstica i des de la banqueta ens pot ajudar en tot moment".

LA QUALITAT D'INIESTA

Piqué, des del mateix terreny de joc, ha destacat que la selecció "ha començat aquesta vegada amb bon peu un campionat. Volíem guanyar perquè és molt important començar amb els tres punts per afrontar els següents partits amb confiança". El central blaugrana tenia el seu fill gran, Milan, a la grada, amb una samarreta de la selecció, i cap allà ha dirigit la seva mirada i la seva dedicatòria. Tampoc ha escatimat elogis per l'autor del centre, Andrés Iniesta. "¡Quina qualitat té, quina gran passada!", ha assegurat.

Gerard Piqué

central de la selecció

"És molt important començar amb els tres punts. ¡Quina qualitat que té Iniesta, quina gran passada en el gol!"

Iniesta ha sigut precisament qui s'ha tornat a emportar un trofeu al millor futbolista del partit. "Significa que les coses surten bé", s'ha limitat a dir sobre aquest assumpte. El centrecampista de Fuentealbilla ha destacat que l'equip "no s'ha desesperat en cap moment" i ha acabat marcant a base d'"incidir, incidir i incidir". "Al final la balança ha caigut de la nostra part. Aquesta és la nostra manera de jugar, és el nostre camí, hem aconseguit molts èxits amb aquesta idea. Tenim una selecció molt bona per superar qualsevol rival i aquesta victòria ens dóna tranquil·litat per seguir".

Iniesta ha valorat el gol de Piqué, el jugador més escridassat a Espanya, fins i tot quan defensa els colors de la selecció. "Si busquem connotacions externes, ens podríem alegrar que sigui Piqué el que ha marcat. Però tots els que som aquí tenim un compromís indubtable i volem portar la selecció al més lluny possible".

VISITA DEL REI AL VESTIDOR

Notícies relacionades

El company de Piqué a l'eix de la defensa, Sergio Ramos, ha destacat la qualitat de persisitir de l'equip espanyol. "Al final, si insisteixes i tens tantes ocasions, acabes marcant. Hem fet un gran partit i som molt feliços pels primers tres punts. ¿De Gea? És un tema més que oblidat. El míster és el que ha de prendre aquestes decisions, i que sigui el que Déu vulgui. És estrany començar un torneig sense Iker a la porta, és cert, però De Gea també ha fet una gran temporada i ens ve bé la seva presència a la porteria".

Andrés Iniesta

CENTRECAMPISTA DE LA SELECCIÓ

"Aquesta és la nostra manera de jugar, hem aconseguit molts èxits amb aquesta idea. És el camí que hem de seguir"

Per la seva part, el lateral Juanfran ja ha oblidat la final de la Champions perduda i s'ha mostrat molt satisfet amb l'arrencada a l'Eurocopa. "Hem fet un gran partit en totes les fases i, davant, hem insistit i ha sortit bé. Hem cregut en la victòria fins al final i, quan es guanya, s'ha d'estar molt content", ha assegurat Juanfran, que ha rebut, com els seus companys, la visites del rei Felip VI al vestidor.