Els quarts de final

La pressió de Thiago

El Brasil qüestiona la capitania del central després de rebutjar llançar el primer penal davant Xile

Thiago Silva, en un entrenament amb la selecció del Brasil a Teresópolis.

Thiago Silva, en un entrenament amb la selecció del Brasil a Teresópolis. / AFP / VANDERLEI ALMEIDA

2
Es llegeix en minuts
EDU SOTOS
RIO DE JANEIRO

És en els moments de tensió extrema quan alguns individus es distingeixen com a líders d'un grup i d'altres simplement s'apaguen o tiren la tovallola. Va ser la imatge de la desesperació. Amb els genolls clavats a la gespa del Mineirao, el flamant capità de Scolari, el número 3 de la canarinha, Thiago Silva, va sucumbir al pànic dels penals davant Xile i la possibilitat de veure's fora del Mundial.

El central implacable, l'home cridat a liderar un equip amb més nom que experiència, no va poder assumir tanta responsabilitat. Les cinc estrelles al pit van fer efecte en el central del París Saint-Germain i va haver de ser el seu futur company al club parisenc, David Luiz, el que va acceptar el repte de llançar el primer penal.

Ningú esperava aquesta reacció. Ni tan sols quan el grup es preparava a la paradisíaca Granja Comarí les setmanes prèvies al Mundial, juntament amb la psicòloga Regina Brandao i exjugadors de la seleçao com Cafú. Ningú havia previst que el jugador més segur durant els 90 minuts en cada partit seria el primer a ensorrar-se una vegada esgotat el temps i abans d'afrontar el cara o creu de la loteria dels penals.

No són pocs els que al Brasil exigeixen que Thiago, després d'exhibir aquesta feblesa mental i anímica, cedeixi el seu braçalet a David Luiz. Però si alguna cosa té la canarinha modelada per Felipao és la unitat indestructible. Per això tot l'equip ha fet pinya al voltant del central i ningú vol ni sentir parlar del tema.

Notícies relacionades

COMPRENSIÓ / El mateix Cafú, que va tenir el privilegi d'aixecar com a capità l'última Copa del Món que va guanyar el Brasil el 2002, va ser ahir el primer a trencar una llança a favor de Silva. «Cada un expressa les seves emocions com vol, no se li pot treure la capitania per aquest motiu. El que s'ha d'analitzar és el que necessitava l'equip en aquell moment. No podem ara crucificar Thiago, l'important és que el grup l'entengui i que sigui recolzat per la plantilla», va dir.

Thiago no està sol, ningú discuteix els seus galons. Només el temps dirà si d'aquí 10 o 15 anys serà el pròxim encarregat de transmetre la seva experiència a Granja Comarí, animant les futures estrelles a assumir una decisió que ell, davant Xile, no va poder afrontar.