ESIC BUSINESS & MARKETING SCHOOL

Formació adaptada a l’alumne i a les necessitats del mercat

La institució es configura com la primera universitat especialitzada en ‘business’

Més de 57 anys proporcionant als estudiants la formació que necessiten les empreses actuals

Formació adaptada a l’alumne i a les necessitats del mercat
3
Es llegeix en minuts

Algunes de les característiques del mercat actual apunten a la necessitat de perfils digitals, una formació que no és habitual en tots els centres educatius del nostre país, tampoc tots compten amb l’experiència necessària per impartir-la amb eficiència. En aquest escenari, destaquen les aportacions d’institucions que proveeixen d’una borsa de treball capaç de donar solucions a l’alumne i, de cara a les empreses, aporta perfils ajustats a les necessitats concretes dels llocs de treball que són vitals en l’actualitat.

ESIC, l’escola de negocis especialitzada en Business, Management i Tecnologia, imparteix titulacions dissenyades ‘ad hoc’ a la present i futura demanda del mercat laboral. Segons fonts de la mateixa institució, això és així amb l’objectiu principal de formar més enllà d’un coneixement teoricopràctic, i que serveixi per al desenvolupament de les capacitats i adquisició de competències. 

El centre promou un innovador model educatiu que combina coneixements, valors i experiències, perquè l’alumnat sàpiga adaptar-se amb agilitat a un entorn en constant moviment. Compta amb una àrea d’investigació i neix com la primera universitat especialitzada en ‘business’, gràcies a la seva proximitat amb el món de l’empresa. En aquest sentit, i per als qui estan interessats en el món dels negocis, ESIC ha desenvolupat formació especialitzada en màrqueting, publicitat, ‘digital business’ o comunicació, entre altres propostes per al mercat actual.

Formació i empresa

Aquesta institució formativa té una alta vinculació amb l’entorn empresarial que li ha facilitat enllaçar docència i realitat empresarial, dotant els programes que imparteix de la flexibilitat que permet a l’alumnat sortir de les seves aules capacitat per enfrontar-se als reptes actuals de les organitzacions del mercat, i amb possibilitats reals d’èxit, sent a més motors de canvi en aquestes. 

Durant gairebé sis dècades s’han generat programes innovadors impartits per professors especialitzats i d’excel·lent perfil acadèmic, provada experiència i reconeguda trajectòria professional. Des del centre es promouen a més activitats en què participen membres destacats de diferents empreses: conferències, fòrums, ‘masterclass’, ‘practice days’, etc. Es tracta d’un sistema que reforça la vinculació constant entre alumnes, professorat i la realitat empresarial; un ecosistema per aconseguir més compromís de l’alumnat amb la seva educació, incrementar el dinamisme de la universitat utilitzant diferents velocitats que trenquin la monotonia, transformar els alumnes en bons professionals i bons ciutadans d’una manera natural i convertir la figura del docent en el facilitador d’aquesta transformació.

Notícies relacionades

Entre els títols en què els alumnes es poden formar amb totes les garanties de cara a les necessitats del mercat es troba el Postgrau en Big Data & Business Analytics, on es treballen les tècniques analítiques més demanades per les empreses aplicades al negoci, s’analitza l’impacte de la cultura ‘data driven’ en la presa de decisions, i es desgranen eines destacables de l’ecosistema Big Data, tot això amb la finalitat de desenvolupar bons professionals líders de projectes Big Data. D’altra banda, una altra de les formacions destacades és el Grau en Digital Business, una titulació única en el mercat de negocis digitals impartida a Espanya i avalada per diferents empreses. Es tracta d’una proposta que forma professionals per a aquelles les companyies que desenvolupen els seus models de negoci amb base a internet o que necessiten fer el salt a la transformació digital. El grau permetrà a l’alumne dominar les pràctiques empresarials sota el prisma de la nova economia digital. És un tipus d’estudi bilingüe: dos cursos en espanyol i dos en anglès. I el títol s’ha enfocat a l’ocupabilitat: internacionalització, emprenedoria, competitivitat i innovació. Aquesta titulació permet a l’alumne enfrontar-se a qualsevol repte dins de l’empresa.

Sistema flexible

ESIC se centra en aquelles disciplines on és referent com són MBAs, Màrqueting, Management i Tecnologia. En aquest escenari ha desenvolupat el concepte ‘Power to choose’ de manera que l’alumne decideix sobre la millor manera per atendre les sessions presencials (en aula o remot) o decidir una part del seu procés formatiu. En aquest escenari hi ha un nou campus de referència, pel seu equipament i sostenibilitat.