OPORTUNITAT PROFESSIONAL
Prat Educació, el salt al món laboral

Alejandro Fernández va ser un dels primers alumnes que va cursar la formació professional dual al centre Prat Educació, al barri barceloní de la Dreta de l’Eixample. Va estudiar el curs 2017-2018 mentre feia el cicle formatiu de Transport i Logística. «Gràcies a aquesta modalitat, vaig poder fer gairebé un any de pràctiques remunerades durant el segon curs del cicle», explica l’exalumne. Ara, Fernández treballa a la mateixa empresa on va realitzar la FP Dual. «Quan vaig acabar les pràctiques, l’empresa va decidir contractar-me i ara veig el meu futur en el sector de la logística», explica el jove.
En total, Prat Educació ofereix fins a cinc cicles formatius en diferents àmbits, amb un focus molt pràctic. Entre ells, tres permeten la possibilitat de cursar la FP Dual amb una empresa del sector corresponent. Aquests tres cicles són els de Comerç Internacional, Transport i Logística i Administració i Finances. A més, segons assegura la responsable del Departament Escola-Empresa a Prat Educació, Montse Colomer, «el curs vinent també activarem la FP Dual als cicles de Desenvolupament d’Aplicacions Multiplataforma (DAM) i Màrqueting i Publicitat».
Notícies relacionadesPer poder accedir a aquest programa, els alumnes han de complir una sèrie de requisits. «Tots aquells estudiants que sol·licitin la FP Dual han de tenir sobretot una actitud positiva, tenir un bon expedient acadèmic i molt bon nivell d’idiomes», explica Colomer. Durant la FP Dual, l’alumne té la possibilitat de portar a terme un total de 970 hores de pràctiques en alguna de la desena d’empreses amb les quals Prat Eduació té conveni actualment. La pandèmia del coronavirus va fer que el març del 2020 el centre es veiés obligat a frenar el programa. No obstant, aquest any ja s’ha reprès aquesta modalitat en els cicles de Transport i Logística i Administració i Finances. Un dels principals beneficis de realitzar una FP Dual és l’elevada inserció laboral que comporta. De fet, com assenyala Colomer, «el 90% dels alumnes troben feina després de realitzar aquesta modalitat de pràctiques». Colomer destaca que el fet que les pràctiques s’acabin en un mes en què el pic de feina és alt per a sectors com el turisme i el transport és un factor clau a l’hora de contractar els estudiants. «Si en aquell moment tenim la necessitat de contractar algú, ells són sempre els primers», apunta Sandra Nadal, ‘deputy’ a l’empresa de logística TVS, col·laboradora de l’escola.
De fet, Nadal reconeix que del total d’estudiants que han passat per la companyia, la majoria han sigut contractats. D’altra banda, «en els casos en què, per diverses circumstàncies, no els hem pogut contracta, els intentem ajudar a través de recomanacions i referències perquè trobin feina en una altra empresa del sector», reconeix.
- Això és el que significa que els fills no facin cas als seus pares a la primera, segons el psicòleg Álvaro Bilbao
- Investigació oberta El nen mort a Valls va estar tot el matí al cotxe mentre el pare treballava
- Tragèdia a Lleida Jordi i Omar, les dues víctimes de l'incendi de Torrefeta: "Vam sortir a buscar-los, però era com estar a l'infern"
- Universitat ¿Qui és Ramón Flecha, el catedràtic de la UB acusat d’abús sexual per 14 universitàries?
- Universitat Catorze universitàries acusen un catedràtic de la UB d’abús sexual
- Universitat ¿Qui és Ramón Flecha, el catedràtic de la UB acusat d’abús sexual per 14 universitàries?
- Alejandro Valverde: "Pogacar és el candidat a la victòria, però no ho tindrà fàcil amb Vingegaard"
- Despullar un sant
- ¿Violència gratuïta o esport noble?
- Scariolo anuncia que deixa la selecció després de l’Eurobasket i posarà rumb al Reial Madrid