TRADICIÓ I RECERCA

La UdL prepara el futur amb una formació personalitzada

El centre, de caràcter públic, ofereix 39 graus, 18 dobles graus i 38 màsters

És l’única universitat del país on tots els estudiants fan pràctiques en empreses

La UdL prepara el futur amb una formació personalitzada
2
Es llegeix en minuts

La formació personalitzada és l’aposta principal de la Universitat de Lleida (UdL), un centre de dimensions humanes que permet a l’alumnat ser el protagonista de la seva experiència universitària. Ofereix, a més, un fet diferencial: tots els alumnes poden fer pràctiques en empreses, ja que està compromesa amb la realitat social del país, és molt activa entre els seus exalumnes (Alumni UdL) i disposa de convenis amb més de 340 universitats de tot el món, així com una àmplia formació contínua.

La UdL combina una llarga i fructífera tradició universitària amb una estructura jove i dinàmica que aposta per una formació i recerca de qualitat i per la internacionalització. L’objectiu és permetre a l’estudiant disfrutar del procés d’ensenyament-aprenentatge perquè alhora pugui créixer en les dimensions professionals i personals mentre desenvolupa activitats formatives, culturals o lúdiques. En resum, busca que l’alumnat participi en diferents activitats per seguir sent una universitat viva i amb esperit de millora. Per facilitar aquest procés, compta amb un extens programa de beques i ajudes pròpies per a la matrícula i l’allotjament, i ofereix un tracte especial als alumnes amb dificultats econòmiques.

Reconeixement

En l’actualitat la UdL és la tercera millor universitat de l’estat en docència i la setena en recerca, segons la classificació U-Rànquing 2020, i l’única universitat pública del país on tots els estudiants fan pràctiques en empreses. També forma part del Campus d’Excel·lència Internacional Iberus, juntament amb les universitats de Navarra, Saragossa i la Rioja.

Notícies relacionades

Arran d’una estreta vinculació amb el seu entorn productiu territorial, la UdL disfruta d’un posicionament rellevant referent als estudis agronòmics i forestals, però també en la resta d’àmbits del coneixement: arts i humanitats, ciència, ciències de la salut, ciències socials i jurídiques, i enginyeria i arquitectura.

Bona ubicació

La UdL és la universitat més antiga de Catalunya i una de les més antigues d’Europa. Disposa de quatre campus universitaris a la mateixa ciutat de Lleida i un a la ciutat d’Igualada (Barcelona). En total, ofereix 39 graus universitaris, 18 dobles graus i 38 màsters universitaris a més d’11.000 alumnes durant aquest curs universitari. També acull 61 grups de recerca consolidats que pivoten en cinc instituts de recerca centrats en temàtiques com la biomedicina, l’energia i la sostenibilitat, l’agroalimentació i les ciències socials. D’altra banda, la institució disposa de set centres propis i els centres adscrits de l’Institut Nacional d’Educació Física de Catalunya, l’Escola Universitària de Relacions Laborals, l’Escola Universitària de Turisme Ostelea a Barcelona i el Centre d’Educació Superior Next a Madrid.

Temes:

Apunts