CAZCARRA IMAGE SCHOOL

Estètica i imatge personal, professions amb futur en el nou entorn digital i audiovisual

Maquillatge, perruqueria, estètica i assessoria d’imatge són els perfils amb més projecció

L’auge del ‘personal branding’ i de la indústria de l’entreteniment ha disparat la demanda

Estètica i imatge personal, professions amb futur en el nou entorn digital i audiovisual
4
Es llegeix en minuts

L’any que hem deixat enrere, dominat per la crisi sanitària i les seves conseqüències, ha transformat per complet els nostres hàbits. Ha canviat la manera de treballar, d’estudiar, de relacionar-se, de comunicar-se i fins i tot de divertir-se. La vida es viu, cada vegada més, a través d’una pantalla i això ha elevat a un nou nivell la rellevància dels professionals de l’estètica i la imatge, convertits ara en indispensables. 

El consum d’entreteniment ‘online’ s’ha disparat i l’enorme demanda de continguts en plataformes com Netflix, HBO, Amazon Prime i d’altres es tradueix en un increment incessant de la producció de sèries i pel·lícules. Però també hem assistit a un procés de democratització de la producció i distribució de continguts. Triomfen els ‘influencers’ de tots els àmbits compartint imatges entre els seus seguidors, se celebren més esdeveniments digitals (debats, trobades, concerts, gal·les...), les empreses aposten per oferir més material audiovisual i creació de contingut, principalment a través de vídeos i ‘lookbooks’ o catàlegs per a ‘e-commerce’...

4 professions amb futur

Aquest nou context obre noves oportunitats per a les professions del sector de l’estètica i la imatge personal, que ja no es limitaran únicament als llocs de treball tradicionals en salons de perruqueria o de bellesa, sinó que es requeriran com a part indispensable de la direcció artística de tot projecte audiovisual per obtenir un producte acabat de qualitat. Per això, ara com ara i cada vegada més en el futur, hi haurà més demanda de professionals d’aquestes disciplines:

  • Maquillatge. Encapçala la llista de les professions més demanades en aquest àmbit. És una professió indispensable darrere de qualsevol esdeveniment digital o audiovisual, ja que la il·luminació o les lents influeixen en la imatge i tonalitats de pell. A més, és indispensable per a la creació de personatges impactants i ficticis. La màgia del maquillatge requereix professionals amb formació especialitzada i al dia de les últimes tendències.

  • Perruqueria. Un sector molt demanat darrere de les pantalles i que es reinventa amb els avanços de les tendències, però que requereix una tècnica molt depurada (com els exigents treballs de postisseria que veiem a l’aclamada sèrie ‘Els Bridgerton’, per posar-ne un exemple). El futur de la perruqueria està en l’especialització i la formació constant. Les tendències avancen ràpidament i un consumidor que va al saló i demana el que veu a través de les xarxes socials necessita un professional que domina les noves tècniques. 

  • Estètica. Una professió que camina de la mà dels avanços tecnològics i els nous tractaments. Avui dia, els blogs i xarxes com Instagram o Youtube aposten per una bellesa que mostra la diversitat. L’auge del ‘nail art’, popularitzat per Rosalía, i les reines de la música urbana han rellançat una professió abans poc valorada. Tècniques com el ‘microblading’ o el laminat de celles són exemple que la formació és indispensable per oferir serveis de gran demanda i rendibilitat per als salons. 

  • Assessoria d’imatge. El cicle formatiu de grau superior d’Assessoria d’Imatge Personal i Corporativa inclou l’estilisme de moda, el protocol i la gestió de marca a les xarxes socials, entre moltes altres disciplines. Aquests professionals són requerits no només a grans produccions, sinó també per a esdeveniments, xous i qualsevol material concebut per ser reproduït a través d’una pantalla. 

Formació pionera

Fundada el 1985 per Carmen Cazcarra, Cazcarra Image School és la primera escola superior d’imatge d’Espanya. En els seus 35 anys d’història, l’escola ha format més de 40.000 professionals en diverses especialitats del món de la imatge, transmetent passió i creant futur. Són pioners a Espanya a oferir cursos de maquillatge per a cine i televisió, caracterització i pròtesi. 

A Cazcarra Image School s’imparteixen cicles formatius de grau superior i mitjà, homologats per la Generalitat de Catalunya, a més de titulacions del Regne Unit i privades. Compta amb dos centres de formació presencials a Barcelona: l’Escola Superior d’Imatge Personal i Corporativa, centre especialitzat en assessoria d’imatge personal i corporativa, maquillatge i perruqueria, i l’Escola Superior d’Estètica, Bellesa i Salut, centre especialitzat en estètica i balneoteràpia.

Dos dels pilars bàsics de l’educació a Cazcarra Image School són la multidisciplinarietat i l’ensenyament pràctic. L’escola prepara experts tot terreny que es puguin defensar en les diverses àrees de la imatge, i amb una sòlida experiència mitjançant contínues pràctiques professionals en esdeveniments com els premis Gaudí de l’Acadèmia del Cinema Català, dels quals són patrocinadors oficials, o l’emblemàtica Cavalcada dels Reis Mags de Barcelona, per a la qual any rere any s’encarreguen de cuidar els Reis d’Orient i tota la seva comitiva, o en empreses col·laboradores de la talla de Desigual, Agatha Ruiz de la Prada o Nike. 

Educació ‘online’ a mida de l’alumne

Notícies relacionades

Cazcarra Image School també proposa un model d’aprenentatge alternatiu al presencial que estableix les seves bases sobre tres importants pilars: els materials didàctics, el campus virtual (una plataforma amb infinitat de materials teòrics i pràctics disponibles en tot moment i lloc) i el suport de l’equip docent. Així els alumnes poden adquirir a distància la mateixa formació, però amb els avantatges de la formació ‘online’: dinàmica, flexible i sense desplaçaments.

L’escola continua innovant i s’adapta a les necessitats que imposa l’actualitat. Està creant nous cursos ‘online’ (ben aviat afegirà l’àrea de perruqueria en aquesta modalitat) i a més llança la seva nova pàgina web i plataforma ‘e-commerce’, on es poden comprar els cursos ‘online’.

Temes:

Apunts