OFERTA DE LA UB

La Universitat de Barcelona ofereix més de 150 màsters universitaris oficials amb una taxa d'inserció laboral del 88%

Té 48 programes de doctorat que es poden cursar en anglès

ub-investigacin

ub-investigacin

2
Es llegeix en minuts

La Universitat de Barcelona (UB) és avui una de les universitats amb l’oferta acadèmica més àmplia del sistema universitari espanyol. Per al pròxim curs 2019-2020, ofereix més de 150 màsters universitaris oficials, que permeten l’especialització acadèmica o professional en tots els àmbits de coneixement. D’aquests màsters, 97 ja han sigut acreditats per l’AQU (Agència de Qualitat del Sistema Universitari de Catalunya), 28 amb el segell d’Excel·lència. La UB ofereix, a més, 7 programes de màster Erasmus Mundus (amb segell de qualitat de la Comissió Europea).

Els programes de màster universitari tenen una càrrega lectiva d’entre un mínim de 60 i un màxim de 120 crèdits ECTS (equivalent a una durada entre un i dos cursos acadèmics). Tots estan adaptats a l’Espai Europeu d’Educació Superior (EEES) i reconeguts formalment tant a Espanya com en la resta de països europeus. L’oferta de màsters oficials de la UB es pot consultar a la pàgina ub.edu/mastersoficials, on es pot realitzar la preinscripció online, el primer pas per a la matriculació en aquest tipus d’estudis avançats.

Lideratge internacional i universitat històrica

La Universitat de Barcelona és una de les universitats espanyoles més ben situades en els rànquings universitaris més prestigiosos. Segons el QS World University Rankings, la UB és la primera de Catalunya, i se situa en la posició 166 del món. A més, figura com una de les 25 millors del món amb més de 400 anys d’història en el rànquing del Times Higher Education Ranking.

Innovació i investigació

Es pot destacar l’extensa activitat en investigació de la UB, amb més de 276 grups d’investigació consolidats, i 878 projectes d’investigació actius. És l’única universitat espanyola en la Lliga Europea d’Universitats d’Investigació, formada per les 21 millors universitats en investigació d’Europa, i és present en diferents xarxes universitàries de tot el món. També està considerada la més innovadora d’Espanya, i ocupa la posició 63 en el marc europeu, segons el rànquing Reuters Top 100.

 Ofereix 48 programes de doctorat que es poden cursar en anglès, i dos són Erasmus Mundus (segell de qualitat de la Comissió Europea). També es desenvolupen 16 projectes de doctorats industrials amb empreses de diversos sectors i l’últim curs, es llegeixen prop de 500 tesis doctorals.

Bona inserció laboral

La Universitat de Barcelona ofereix les eines per construir una carrera professional sòlida. En el marc dels màsters universitaris, més de 2.300 alumnes realitzen pràctiques externes en diferents institucions i empreses. En cada curs s’organitzen activitats per a la millora de l’ocupabilitat: tallers d’entrevistes, cursos de competències, fires d’empreses o jornades d’orientació professional, entre d’altres.

Notícies relacionades

 Aquest compromís per facilitar l’accés al món laboral es reflecteix en les dades: la UB està entre les tres universitats de l’Estat espanyol amb la millor inserció laboral dels seus graduats i entre les 85 primeres del món, segons el QS Graduate Employability Rankings. D’acord amb el 6è estudi d’inserció laboral de l’AQU (Agència de Qualitat Universitària de Catalunya), la taxa d’ocupació dels titulats de màsters de la UB és del 88% i la dels doctors, del 90%.

Serveis i instal·lacions 

La Universitat de Barcelona compta amb un gran nombre de serveis innovadors i instal·lacions renovades que constitueixen l’entorn adequat per al desenvolupament acadèmic i personal de l’alumne. Actualment, disposa de 662.774 m2 de superfície construïda en els quals es configura una àmplia xarxa de recursos de recolzament: setze biblioteques amb segell d’excel·lència europea (EFQM), 100.000 m2més d’equipaments esportius, acords de mobilitat amb 777 universitats i 78 països, i una oferta formativa de llengües estrangeres i formació complementària.

Temes:

Universitat