FORMACIÓ OBERTA

Més de 30 MOOCs per reciclar-se aquest setembre

La plataforma Mirídiax ofereix formació 'online' oberta de les principals universitats

Es tracta de cursos de quatre a vuit setmanes de durada, sobre tota mena de temes

mooc

mooc

1
Es llegeix en minuts
Xavi Datzira

En un món en constant transformació és bàsic actualitzar-se, reciclar-se i adquirir nous coneixements. No obstant, els horaris ajustats, les ocupacions familiars i la falta de pressupost solen ser obstacles que impedeixen la formació contínua. La solució té nom: els MOOCs, sigles que en anglès signifiquen cursos ‘online’ oberts i massius. Aquest setembre, la plataforma Miríadax, impulsada per Telefónica Educació Digital, ofereix més de 30 cursos gratuïts d’universitats espanyoles i llatinoamericanes, d’entre quatre i vuit setmanes de durada.

El procés d’inscripció és senzill, ja que els usuaris poden ajustar l’horari dedicat a l’aprenentatge en funció de les seves necessitats i amb més flexibilitat. A l’acabar obtenen el Certificat de Superació, una acreditació ‘online’ innovadora, que “inclou les aportacions al fòrum, el resultat dels tests, els treballs P2P o fins i tot la posició en el rànquing al finalitzar-lo”.

Programes innovadors 

Entre els cursos més destacats es troben eld’Escola Digital: Tendències Educatives amb TIC, impartit per la Universitat de La Laguna (Tenerife). Un MOOC que té per objectiu donar a conèixer les últimes tendències en l’àmbit educatiu. Per la seva part, la Universitat Rei Joan Carles ofereix Potencia’t amb Xarxes Socials.

Per als interessats en la política, la Universitat de Salamanca compta amb la tercera ediciód’El Oficio de Político  i la MCA Business & Postgraduate School de Florida ha programado Oratoria Política, que se centra en la importància de la comunicació.

Notícies relacionades

En el camp tecnològic, la Universitat de Puebla (Mèxic) imparteix el curs Control de Moviment de Robot Mòbil i la Universitat Politècnica de Madrid obre la segona edició de Programació Paramètrica en Rhinoceros3D.

Miríadax és la principal plataforma de MOOCs a Iberoamèrica i la primera en parla no anglesa del món. Compta amb més de 5 milions d’alumnes i més de 800 cursos de 111 universitats. A més dels anteriors, també disposa de cursos en management, filosofia, creixement personal, domòtica o enginyeria, entre d’altres.