Des de l’1 de novembre

La Fira assumeix la gestió del Centre de Convencions Internacional de Barcelona

Amb les instal·lacions, l’entitat firal sumarà un total de 500.000 metres quadrats per a certàmens i convencions

zentauroepp42444528 economia   ccib centre  internacional convencions de barcelo181008175146

zentauroepp42444528 economia ccib centre internacional convencions de barcelo181008175146

2
Es llegeix en minuts
Agustí Sala
Agustí Sala

Redactor en cap d'Economia

Especialista en Economia

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Fira de Barcelona assumirà a partir de dilluns 1 de novembre la gestió del Centre de Convencions Internacional de Barcelona (CCIB). Aquesta activitat potenciarà l’estratègia global de la ciutat en matèria de fires i congressos i reforçarà el posicionament internacional de la institució com a referent firal a Espanya i Europa a l’operar tres grans recintes que sumen prop de 500.000 metres quadrats de superfície expositiva i acullen més de 250 esdeveniments anuals, alguns d’ells líders mundials.

L’ajuntament ha atorgat la concessió a la Fira per un període de 25 anys. Arran d’aquest contracte, l’entitat firal passa a gestionar de manera integral els principals equipaments firals de la ciutat: el de Montjuïc, el de Gran Via i el CCIB, que permetran que la institució guanyi competitivitat al disposar de tres espais complementaris per celebrar i atraure noves fires, congressos i actes diversos.

Així mateix, potenciarà l’aposta de la ciutat com a plataforma d’aquesta mena d’esdeveniments, clars exponents i promotors de l’activitat dels diferents sectors econòmics que tenen un paper que es reforça en l’actual situació postpandèmia. La Fira va començar a reprendre l’activitat amb l’edició del Mobile World Congress (MWC), encara amb limitacions i després amb l’Automobile, després del període de sequera per la pandèmia i les restriccions a la mobilitat.

El primer tinent d’alcaldia, Jaume Collboni, considera que la Fira reforça així el seu posicionament en el marc espanyol i europeu «com una de les institucions de referència en l’organització de fires i congressos, un sector que és clau per al futur de Barcelona i en el qual continuem apostant per captar nous esdeveniments que millorin el posicionament de la ciutat. La recuperació de les fires és un element clau per enfortir una sortida de la crisi que no ha de deixar ningú enrere i també per contribuir a la creació d’ocupació de qualitat, que és una de les nostres prioritats com a ciutat».

El director general de Fira de Barcelona, Constantí Serrallonga, ha mostrat la seva satisfacció per assumir la gestió del CCIB, ja que «es tracta d’una instal·lació referent en la celebració de congressos i reunions que estem convençuts que reforçarà el lideratge de la institució en el mercat firal internacional i la projecció de la ciutat com a pol d’atracció d’esdeveniments importants. Així mateix, la seva gestió donarà a la Fira un nou impuls al seu paper de motor econòmic i social de la ciutat i el territori».

Notícies relacionades

Després de la decisió fa tres anys de l’Ajuntament de Barcelona d’adjudicar a Fira de Barcelona la gestió del CCIB, la institució firal se’n fa càrrec després d’un període de transició amb l’anterior gestor, GL Events. Aquest procés ha permès assegurar el manteniment de l’activitat, el model de negoci i la seva plantilla. En aquest sentit, per a la gestió del Centre de Convencions, Fira de Barcelona ha constituït la societat filial Fira CCIB SL i ha nomenat director general Marc Rodriguez, que ha sigut fins ara director del CCIB.

El Centre de Convencions Internacional de Barcelona, inaugurat l’any 2004 amb motiu del Fòrum Universal de les Cultures, està ubicat a l’àrea del Besòs, al districte tecnològic i de negocis 22@ Està format per dos immobles de disseny avantguardista: el Centre de Convencions i l’Edifici Fòrum, que acull l’Auditori Fòrum, units per una rambla subterrània. En total té una superfície de 100.000 metres quadrats en els quals se celebren un centenar d’esdeveniments anuals que congreguen mig milió de visitants.

Temes:

Empreses