relleu

Pau Relat, nou president de Fira de Barcelona

El consell general aprova el relleu de José Luis Bonet, el mandat del qual va vèncer fa més d'un any

lpedragosa37132338 pau relat170203180727

lpedragosa37132338 pau relat170203180727

2
Es llegeix en minuts
Agustí Sala
Agustí Sala

Redactor en cap d'Economia

Especialista en Economia

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Pau Relat, president de Femcat i conseller delegat del grup Mat Hólding, és el nou president del consell d’administració de la Fira de Barcelona en substitució de José Luis Bonet, que ha ocupat aquest càrrec des del 2004, tot i que ja estava amb el mandat vençut des de l’any passat. Aquest relleu és el primer d’una sèrie de canvis que s’han de produir en institucions, com és el cas de la Cambra de Comerç de Barcelona, un dels tres socis de la Fira, juntament amb l’Ajuntament de Barcelona i la Generalitat.  

Ningú qüestiona el perfil del nou president, però sí la forma com ho van pactar el president de la Cambra de BarcelonaMiquel Valls, i la Generalitat. De fet, el consell d’administració va plantar Valls a finals del mes passat com a protesta per la seva manera d’actuar. Tot i que el nom del candidat és a proposta del president de la Cambra se sol consensuar amb les altres dues institucions que controlen la Fira, igual com la resta de membres del consell d’administració, que són empresaris i professionals de reconegut prestigi.   

En tot cas, el Consell general de la Fira, convocat per l’alcaldessa Ada Colau, presidenta d’aquest òrgan, per provocar un relleu en la presidència després de mesos de falta d’enteniment per a un candidat, ha aprovat la designació de Relat. Els canvis polítics a la Generalitat i la seva intervenció per l’article 155 de la Constitució van impedir dur a terme els canvis.

Nascut el 1968, Relat, conseller delegat de Mat Hólding, un grup especialitzat en solucions per a la protecció de cultius, el reg agrícola, la conducció i el tractament d’aigua, és un perfil que trenca amb l’'establishment’ de representants de la societat civil tradicional i l’alta burgesia. Forma part del consell general de la Fira en representació de la Cambra de Comerç, la comissió d’internacionalització del qual presideix.

Notícies relacionades

Va ser l’últim nom d’una llarga llista durant l’últim any, per renovar la presidència de la Fira, entre ells els de Kim Faura (Telefónica), Helena Guardans (Sellbytel), Miquel Martí (Moventia) o Pedro Fontana (EMESA Corporación Empresarial). Juntament amb Relat s’han triat com a consellers Kim Faura (Telefónica); Manel Vallet (Catalonia Hotels); Helena Guardans (Sellbytel) i Mar Alarcón (Social Car).

Després dels canvis en la Fira ara serà el torn de la Cambra de Comerç. Segons les previsions de la Conselleria d’Empresa, les eleccions haurien de ser cap al maig tret que prosperi una impugnació del decret que iniciava el procés electoral per part d’un elector. Es tracta d’uns comicis molt disputats, perquè quatre candidats (Enric Crous, José María TorresRamon Masià i Carles Tusquets) competeixen per substituir Miquel Valls al capdavant d’aquesta corporació de dret públic.