MEDI AMBIENT

El BBVA reafirma el seu compromís amb la sostenibilitat

Els líders empresarials europeus s'uneixen per un futur responsable

100 companyies s'han adherit al manifest que CSR Europe ha presentat en la cimera d'ODS de Brussel·les

tobias-weinhold-690890-unsplash

tobias-weinhold-690890-unsplash

2
Es llegeix en minuts
Marta Lucas

El BBVA s’afegeix a una crida a l’acció per la sostenibilitat a Europa. Recentment ha firmat el denominat nou acord per a Europa basat en els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de les Nacions Unides, una carta que CSR Europe va presentar el 7 de maig en una cimera de Brussel·les dedicada a la sostenibilitat. 

Es tracta d’un manifest que té l’objectiu d’alertar i involucrar empreses, polítics i societat civil sobre la necessitat d’unir forces per un futur sostenible. Els màxims responsables de 100 grans companyies han subscrit aquesta declaració a les portes de les eleccions europees, tot i que el BBVA és l’únic banc espanyol que s’ha adherit a aquesta iniciativa. “La societat s’enfronta a multitud de reptes per a un futur més sostenible, reptes que són globals per la seva naturalesa i que requereixen la implicació de tothom. La bona notícia és que, per primera vegada en la història, comptem amb una agenda comuna que ens implica a tots: els Objectius de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides”, assenyala Carlos Torres Vila, president del BBVA.

Camí en comú

L’objectiu de Nou acord per a Europa és plantejar una acció col·lectiva per part dels líders empresarials per conscienciar sobre la necessitat de traçar un camí comú cap a un futur responsable en línia amb els ODS de l’ONU. És un manifest que, en vigílies de les eleccions europees del diumenge 26 de maig, aposta per l’imperi de la llei i la cooperació com a grans actius. Busca respondre a les preocupacions públiques sobre el futur d’Europa, un territori que s’ha de regir pels ODS per assolir una innovació i transformació sostenible que creï valor per a la societat. 

La carta també anima a “crear plataformes col·laboratives i models de finançament que implementin una economia digital, sostenible que redueixi els residus, optimitzi els recursos i fomenti l’ocupabilitat de llarga durada i la cohesió social”, destaca el manifest. Actualment, la UE està fent passos decidits per recolzar aquesta transició.

Notícies relacionades

El nou acord per Europa es va presentar durant l’última cimera dels ODS, organitzada per la xarxa europea de Responsabilitat Social Corporativa, CSR Europe el 7 de maig. Hi ha participat la comissària de medi ambient, assumptes marítims i pesca de la UE, Karmenu Vella, i el CEO de Solvey, Ilham Kadri, que va representar tots els signataris d’aquesta carta. Segons CSR Europe, assolir els ODS a través d’una transició a models de producció i consum sostenibles podria obrir oportunitats valorades en més de 10 bilions d’euros. Sota el títol ‘Liderar i involucrar’, aquesta cimera d’ODS de Brussel·les s’ha convertit en la cita referent a Europa que reuneix anualment companyies entorn del llenguatge comú d’aquests objectius de les Nacions Unides. 

A més del BBVA, entre les 100 companyies internacionals que s’han sumat a aquesta iniciativa hi ha BASF, Volkswagen, Generali, Danone, Iberdrola, Johnson & Johnson, Coca-Cola, Samsung, IBM, Enel, Moody’s, Sodexo, Engie, ArcelorMittal, Orange, Total, Bridgestone EMEA, Rabobank, E.ON, BNP Paribas, Enagás, Hochtief, Janssen, Meliá Hotels International, Nordea Bank i Vodafone.M