PROTECCIÓ DEL MEDI AMBIENT

El BBVA s'activa contra el canvi climàtic

L'entitat financera manté el seu compromís amb el finançament verd

El banc lidera el mercat global en préstecs sostenibles

Plaques solars i un molí d’energia eòlica.

Plaques solars i un molí d’energia eòlica.

2
Es llegeix en minuts
Lara Bau

BBVA va mobilitzar 11.815 milions d’euros en finances sostenibles el 2018 partint de l’estrena del seu Compromís 2025, una iniciativa per lluitar contra el canvi climàtic. La xifra inclou operacions en finançament verd (69% del total), emprenedoria social i inclusió financera (18%) i infraestructures sostenibles i agronegocis (13%).

En el marc d’aquesta iniciativa posada en marxa l’any passat, l’entitat té el compromís de mobilitzar 100.000 milions d’euros fins al 2025 per combatre l’escalfament global.

En aquest camí, l’entitat financera ja s’ha convertit en el banc líder a escala mundial en préstecs sostenibles i ne el banc espanyol més actiu en l’emissió de bons verds i socials en l’actualitat.

Objectius de les Nacions Unides

El 28 de febrer del 2018, el BBVA va anunciar el Compromís 2025, la seva gran aposta contra el canvi climàtic. Amb aquesta, també contribueix a complir els Objectius de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides i entronca amb l’Acord de París sobre el Clima. Poc més d’un any després de l’acord, la importància d’aquest compromís es veu recolzada pels clients, que “valoren cada vegada més aquest tipus de finançaments i s’adrecen a nosaltres com a referents del mercat”, segons assenyalava el president del BBVA, Carlos Torres, a la Junta General d’Accionistes del 15 de març.

El Compromís 2025 té per objectiu alinear progressivament l’activitat del BBVA amb l’escenari de lluita contra l’escalfament global i busca aconseguir l’equilibri necessari entre l’energia sostenible i les inversions en combustibles fòssils. La seva actuació està basada en tres pilars de treball: finançar, gestionar i involucrar.

Actuació a escala global

Respecte al finançament, el primer pilar del Compromís 2025, el BBVA ofereix als seus clients les seves capacitats, coneixements i experiència per facilitar-los assessorament en operacions de finançament sostenible. El BBVA ha sigut pioner i impulsor d’aquest negoci, tenint en compte que és una de les entitats més actives a escala global i que ha liderat en els últims dos anys un total de 30 operacions d’aquest calibre a Europa i Amèrica.

Notícies relacionades

Tocant al segon pilar, relatiu a gestionar riscos ambientals i socials, el BBVA ha actualitzat la seva política de finançament referit a sectors i indústries d’alt impacte ambiental i social. La seva principal novetat és l’enduriment i les limitacions per als sectors de mineria, energia, infraestructures i 'agrobusiness'.

I respecte al tercer pilar, el d’involucrar-se, es pot destacar que el BBVA forma part de les principals iniciatives internacionals de desenvolupament sostenible com el Pacte Mundial de les Nacions Unides i els Principis de l’Equador, entre altres iniciatives.