El jutge del cas Daniel Sancho insta la defensa a presentar les proves

EL PERIÓDICO

2
Es llegeix en minuts
EFE

El jutge del cas de l’espanyol Daniel Sancho, acusat de l’assassinat premediat del colombià Edwin Arrieta a Tailàndia, va fixar aquest dilluns per al 12 de desembre una nova vista perquè la defensa presenti les seves proves, segons van informar a Efe diverses fonts.

En la vista d’avui, que es va endarrerir unes tres hores, la defensa no va presentar la llista de proves, com estava previst, i el jutge del tribunal provincial de Samui (sud de Tailàndia) va concedir una última ampliació fins al 12 de desembre, quan tant la defensa com la fiscalia hauran de presentar-les.

Així mateix, el jutge va llegir de nou a Sancho els tres càrrecs als quals s’enfronta (assassinat premeditat, destrucció de documentació aliena, i danyar i fer desaparèixer parts del cos de la víctima), i l’espanyol va ratificar la seva declaració de no culpable dels dos primers i culpable del tercer.

Els pares

A aquesta vista hi van acudir els pares de l’acusat, l’actor Rodolfo Sancho, i l’analista d’inversions Silvia Bronchalo, a més de representants de l’Ambaixada d’Espanya a Tailàndia.

Està previst que el jove espanyol s’hi personi avui amb un nou advocat d’ofici, després que en la vista anterior, el 13 de novembre, rebutgés els serveis del seu anterior lletrat –també designat pel tribunal–, ja que, segons va al·legar, no estava satisfet amb el seu comportament i actuació.

Durant aquesta nova audiència, que es va celebrar a porta tancada, el jutge va examinar la documentació facilitada pels advocats tailandesos que representen la família de la víctima i decidirà si poden personar-se en el judici contra Sancho, com han sol·licitat.

Acusació particular

A Tailàndia no existeix la figura de l’acusació particular, però els advocats de la família d’Arrieta podran unir-se i col·laborar amb el fiscal durant el judici.

Sancho està acusat de l’assassinat premeditat i esquarterament del cirurgià colombià de 44 anys a l’illa de Phangan (sud de Tailàndia), on tots dos havia quedat el 2 d’agost, dia del suposat crim.

El jove espanyol, que va ser detingut el 5 agost després de confessar el crim davant la policia, es va declarar no culpable de l’assassinat premeditat, un delicte que comporta la pena de mort a Tailàndia, en la vista celebrada el 13 de novembre al tribunal de Samui.

Notícies relacionades

Sancho va dir al jutge que la mort d’Arrieta va ser un accident durant una baralla, però en va acceptar la culpabilitat respecte al desmembrament i ocultació de les parts del cos de la víctima.

L’acusat, contra el qual el fiscal ha presentat tres càrrecs (assassinat premeditat, destrucció de documentació aliena i danyar i fer desaparèixer parts del cos de la víctima) haurà de respondre avui de nou a aquestes acusacions.