Ciència

Els astrònoms prediuen la data de la fi de la Terra i altres planetes: «Esclatarà el Sol»

Els astrònoms prediuen la data de la fi de la Terra i altres planetes: «Esclatarà el Sol»
1
Es llegeix en minuts

La revista científica ‘Nature’ va publicar un estudi el mes passat amb una aproximació del moment en què la Terra arribaria a la seva fi. La conclusió es va extreure arran d’un fenomen que es va produir a la nostra galàxia, a uns 12.000 anys llum de distància: una estrella va devorar un planeta de la mateixa mida que Júpiter. Per aquesta raó, l’astrònom Cristian Giuppone va advertir que passaria el mateix amb la Terra, que seria engolida pel Sol.

La previsió és que el Sol devoraria el nostre planeta d’aquí 5.000 milions d’anys en la seva etapa de gegant vermella, en l’última etapa de vida. I no només es menjaria la Terra, sinó també els planetes pròxims: Mercuri, Venus i Mart.

Notícies relacionades

Els experts no s’han sorprès amb aquesta notícia perquè asseguren que «els planetes amb períodes orbitals curts –aproximadament de 10 dies– se situen al voltant d’estrelles com el Sol». Les estrelles s’expandeixen per la galàxia a mesura que evolucionen i, quan es queden sense combustible, s’inflen fins a arribar un milió de vegades a la seva mida original, i engoleixen qualsevol matèria que es trobi al seu pas, incloent-hi planetes.

Tot i que hi havia indicis anteriors i estudis que corroboraven aquest succés, mai s’havia pogut observar fins ara. Per primera vegada, científics de l’Institut Tecnològic de Massachusetts (MIT), la Universitat de Harvard, Caltech i altres centres dels Estats Units han documentat el moment just en què un planeta va ser engolit per una estrella, a 12.000 anys llum de distància de la nostra galàxia, a prop de la constel·lació d’Aquil·la, segons s’explica en un article de la revista ‘Nature’.

Temes:

Sol Júpiter Terra