Vídeo | El càncer de pell torna a amenaçar Hugh Jackman: dues noves biòpsies

«Ho sabré d’aquí dos o tres dies, i us ho faré saber», ha precisat l’actor, de 54 anys

1
Es llegeix en minuts
EFE

L’actor australià Hugh Jackman ha anunciat aquest dimarts que s’ha sotmès a dues biòpsies davant el risc de patir un carcinoma de cèl·lules basals, una forma de càncer de pell que el persegueix des de fa anys.

Jackman, en un vídeo publicat a Instagram en què apareix amb un petit apòsit al nas, diu que va acudir recentment al doctor, que va detectar dos petits punts que «podrien o no» ser cèl·lules basals, i per això es va sotmetre a les proves.

«Ho sabré d’aquí dos o tres dies, i us ho faré saber», ha precisat l’actor, de 54 anys, que es prepara per encarnar de nou Wolverine, personatge de la saga cinematogràfica ‘X-Men’, en el film ‘Deadpool 3’.

Un bony transparent

Aquest carcinoma, que sol aparèixer com un bony lleugerament transparent al cap o al coll i es creu que es produeix per una exposició prolongada als raigs ultraviolats, és «en el món de els càncers de pell el menys perillós», ha dit l’actor.

Jackman, que s’ha sotmès a sis intervencions quirúrgiques per eliminar carcinomes de cèl·lules basals des del 2013, ha aprofitat el vídeo per fer un al·legat en favor de l’ús de cremes de protecció solar per evitar aquest problema de salut.

Notícies relacionades

«L’estiu està arribant a l’hemisferi nord. Sisplau, utilitzeu protector solar. No importen les ganes que tingueu de lluir un bronzejat. Creieu-me», ha remarcat l’australià.

Austràlia és el país del món on la seva població registra més càncers de pell. Segons l’oenagé Skin Check Champions, dues de cada tres persones al país presenten aquest tipus de patologia.