Futur del planeta

Bill Gates fa una predicció sobre el veganisme: «Seria genial, però...»

  • Bill Gates, pessimista amb la marxa del món: pobresa, canvi climàtic, pandèmia, guerra...

Bill Gates fa una predicció sobre el veganisme: «Seria genial, però...»

EFE / FRANCK ROBICHON (Efe)

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El conegut multimilionari Bill Gates, cofundador de Microsoft, cada any porta a terme un pronòstic del que espera al món en un futur no tan llunyà. 

En les seves populars sessions d’‘Ask me Anything’ («Pregunta’m el que vulguis») fetes a la plataforma Ask Me, els usuaris li fan preguntes sobre diferents assumptes globals per conèixer les impressions de l’empresari nord-americà. A la seva última sessió, el filantrop ha posat el focus en les qüestions relacionades amb el canvi climàtic i el veganisme.

Falta de conscienciació

Són molts els individus que consideren que eliminar de la dieta els productes d’origen animal pot ajudar a reduir les emissions que acceleren i alimenten el canvi climàtic.

El magnat n’és un, i així ho ha deixat veure: «Seria genial que s’adoptés, però dubto que la majoria ho fes». Bill Gates considera que la població no està prou conscienciada i preparada per fer el pas i abandonar una alimentació pràcticament càrnia i, al seu lloc, apostar per una dieta a la qual predominin els productes d’origen vegetal. A més, dubta molt que el motiu principal perquè una persona decideixi fer-se vegana sigui protegir el planeta.

Únic camí

Notícies relacionades

L’empresari també ha volgut destacar l’esforç que certes empreses fan en el seu dia a dia per ser més respectuoses amb la natura: «Hi ha empreses que fabriquen carn de bou de noves maneres, que treballen amb animals, però reduint les emissions de metà». 

D’altra banda, ha insistit que els productes sostenibles han de ser igual d’econòmics que els contaminants: «La clau del clima és fer que els productes nets siguin tan barats com els productes contaminants a totes les àrees d’emissió: avions, carn... Aquesta és l’única manera en què podem demanar a tots els països del món que canviïn. Si costa molt més, no tindrem èxit».