Projecte H2MeD

El gasoducte d’hidrogen verd entre Barcelona i Marsella s’estendrà fins a Alemanya

  • Alemanya s’afegeix com a soci estratègic d’aquest projecte europeu

  • La plataforma, que preveu estar operativa el 2030, transportarà 2 milions de tones d’hidrogen verd a l’any

El gasoducte d’hidrogen verd entre Barcelona i Marsella s’estendrà fins a Alemanya

JOAN PUIG

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El projecte per construir un gasoducte d’hidrogen verd entre Barcelona i Marsella s’allargarà fins a Alemanya. Segons han anunciat aquest diumenge el Govern espanyol i el francès, Alemanya s’afegeix al projecte H2MeD juntament amb França i Portugal i, d’aquesta manera, també es redobla l’aposta europea per «reforçar la seguretat energètica» i avançar en la transició cap a la «neutralitat climàtica»

L’anunci, difós aquest diumenge, reforça encara més el projecte de l’H2MeD. Els seus impulsors calcula que aquesta plataforma estarà en funcionament el 2030 i s’espera que sigui capaç de transportar des d’Espanya 2 milions de tones d’hidrogen verd a l’any, cosa que representarà el 10% del total consumit per la UE. El 2050 es calcula que el 20% de tota l’energia d’Europa serà hidrogen renovable.

Soci estratègic

«Hem decidit ampliar el projecte H2Med que, gràcies al finançament europeu, uneix Portugal, Espanya i França amb Alemanya, que serà soci d’aquesta estratègia d’infraestructures verdes», ha declarat aquest diumenge el president francès durant una conferència de premsa conjunta amb el canceller alemany, Olaf Scholz, amb motiu del 60è aniversari del tractat de reconciliació entre París i Berlín.

Notícies relacionades

La construcció d’aquest gaseducte, segons ha explicat Pedro Sánchez, permet a Espanya «situar-se al capdavant de la carrera per la transició energètica, liderant el desenvolupament de les energies renovables, amb vocació també de ser un referent en l’hidrogen».

La vicepresidenta del Govern i ministra de Transició Ecològica i Repte Demogràfic, Teresa Ribera, també ha destacat que l’ús de l’hidrogen renovable serà també font d’«innovació, creació d’ocupació i cadena de valor industrial en una economia com l’espanyola, al sud d’Europa, on hi ha molt a aportar a la resta d’Europa». 

Temes:

Gasoducte