Secció recomanada per

Crisi tecnològica

Microsoft es prepara per acomiadar 11.000 empleats

El gegant informàtic anunciarà demà una retallada de fins al 5% de la seva plantilla, segons mitjans dels Estats Units

Microsoft es prepara per acomiadar 11.000 empleats
1
Es llegeix en minuts
Carles Planas Bou
Carles Planas Bou

Periodista

Especialista en tecnologia i el seu impacte sociopolític.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Microsoft es prepara per acomiadar milers d’empleats. Segons reporten diversos mitjans de comunicació, el gegant nord-americà de la informàtica anunciarà aquest dimecres una retallada de fins al 5% de la seva plantilla. Sent de més de 220.000 treballadors, s’espera que la xifra d’afectats arreu del món pugui arribar als 11.000.

Els acomiadaments seran significativament més nombrosos que els anunciats per la companyia el juliol passat, que van afectar l’1% del seu equip. Llavors van afectar els llocs de consultoria i solucions per a clients i socis, s’espera que ara colpegi les divisions d’enginyeria, segons ha indicat ‘Bloomberg’.

Notícies relacionades

Microsoft és l’última gran empresa tecnològica que anuncia retallades dràstiques després d’un 2022 que ha canviat el sector. Acostumat a dues dècades d’accés fàcil als diners i de creixement sostingut, la indústria va veure l’any passat com les turbulències macroeconòmiques forçaven moltes empreses a canviar els seus prometedors discursos per la narrativa d’estrènyer-se el cinturó. Meta, la propietària de Facebook i Instagram, va acomiadar 11.000 treballadors; Amazon, 18.000; i el Twitter d’Elon Musk, uns 6.000.

Les retallades de Microsoft arriben poques setmanes després que el seu conseller delegat, Satya Nadella, admetés en una entrevista a CNCB que la companyia no era «immune als canvis globals». «Els pròxims dos anys seran probablement els més difícils», va afegir. La setmana vinent, Microsoft publicarà els seus resultats trimestrals.