Convivència en un bloc

Embolics de veïns: ‘Torquemada’ contra les escombraries als ascensors

  • Un «cop de finestra» provoca l’embolic en aquesta comunitat de veïns

Embolics de veïns: ‘Torquemada’ contra les escombraries als ascensors

Getty

2
Es llegeix en minuts

Els embolics entre veïns estan cada vegada més de moda a les xarxes socials, i no són pocs els conflictes veïnals que s’han convertit en contingut viral. Un compte de Twitter ho sap i ens dona molts exemples de com de gracioses i originals poden ser les picabaralles entre els membres d’una comunitat.

El penúltim cas està protagonitzat per dos veïns de l’edifici Manu I del carrer Isaac Albéniz, a Múrcia. El primer ha manifestat no haver tret les papereres ni haver llençat cap embolcall o escombraries als ascensors i altres zones comunes. Per això, ha penjat un document en un replà perquè els altres veïns el firmin, al·legant que tampoc han sigut responsables dels residus.

D’altra banda, el segon protagonista adverteix que el sistema de firmes no és una mesura justa, perquè qui no ferm quedarà assenyalat tot i que no ho sigui. A més de sentenciar la proposta com una persecució i acusant la queixa de ser pròpia de «la Inquisició» i que està escrita per un «Torquemada». Això ha sigut a través d’un cartell que ha provocat la curiositat, el riure de molta gent i la indignació d’alguns.

Els dos veïns són clars, el primer jura en el seu escrit: «No soc responsable, ni autor de llençar material, escombraries, papers i/o embolcalls al vestíbul i els ascensors de l’edifici Manu I, ni d’haver tret les papereres. Firmar a la casella corresponent».

Notícies relacionades

La resposta del segon veí ha sorprès tots els veïns, i fins i tot les xarxes. «¿Qui és el Torquemada que ha fet aquest escrit patètic? ¡Això que és! ¿La Inquisició? No podem permetre que un Torquemada obligui tots els veïns a firmar o ens envia a la foguera», assenyala el replicant. «¿A quin nivell estem baixant? Això és una vergonya per a tothom i un insult a la intel·ligència. ¡Posa una paperera i deixa’t d’estupideses!», acaba dient la resposta.

Aquesta publicació d’Embolics de veïns ha sigut el caldo de cultiu perquè molts usuaris opinessin sobre la situació afirmant necessitar saber com s’acaba la situació, d’altres assenyalen que la rèplica s’ha donat per al·ludida i uns altres directament tuitegen que hi hagi una junta urgent. Un cas més que sens dubte no deixarà ningú indiferent, com el de Nico, en la curiosa manera d’acomiadar-se dels seus veïns d’edifici a Barcelona: «Habrá mucho ruido».