Comentaris saberuts

L’anàlisi futbolera de Mariano Rajoy sobre Espanya: «Vagi a saber, però les coses són com són»

L’expresident del Govern escriu una columna d’opinió cada dia que juga l’equip de Luis Enrique i els seus comentaris són hilarants

Les cares de Rajoy

Les cares de Rajoy

3
Es llegeix en minuts

Després de la lletja derrota que la selecció espanyola de futbol va patir aquest dijous contra el Japó, el cos no estava per a bromes. Sort que la classificació a vuitens del Mundial de futbol està assegurada, tot i que sigui com a segona de grup. Tot i així, ahir a la nit no va ser agradable. Però mai diguis prou: quedava l’anàlisi futbolera –que no futbolística– de Mariano Rajoy. L’expresident del Govern escriu cada dia que Espanya juga a la Copa del Món una columna per a ‘El Debate’, el diari de l’Associació Catòlica de Propagandistes. Ahir tampoc va defraudar. Al contrari, es va superar. Davant els rivals a qui s’haurà d’enfrontar ara l’equip dirigit per Luis Enrique (el Marroc, als vuitens, i, si passa l’eliminatòria, Portugaleliminatòria, als quarts), Rajoy va afirmar: «¿Quin és més fàcil o més difícil? Vagi a saber, però les coses són com són».

Rajoy es va estrenar com a columnista esportiu amb dos paràgrafs. Al partit decisiu de la fase de grups va anar més enllà i en va escriure tres. 207 paraules i 16 oracions que van deixar més ‘joies’. «Alemanya és Alemanya tot i quedar eliminada», va dir com a entrant del text titulat ‘Aún queda mucha música’ després de parafrasejar Johan Cruyff. «Si no pots guanyar, assegura’t de no perdre», va comentar.

«Som als vuitens», però «convé saber on som exactament»

No fa falta fer gaires esbrinaments per saber que ja som als vuitens del Mundial. Però sembla que Rajoy no ho té del tot clar: «De moment som als vuitens de final i convé saber on som exactament», va prosseguir. Normal que s’hagi convertit en un dels opinants esportius del moment amb les seves hilarants aportacions.

Malgrat la seva força de voluntat per aportar el seu coneixement futboler, l’expresident falta a la veritat. Demana que «a partir d’ara convé no donar la raó a Louis van Gaal, que deia allò de ‘la premsa sempre negativa, mai positiva». L’entrenador holandès mai va assenyalar tota la professió, sinó que ho va dir a un periodista en concret. «¡Tu ets molt dolent! ¡Sempre negatiu! ¡Mai positiu!», va etzibar després d’una pregunta de Rafa Carbonell, d’‘El País’.

Parafrasejant Cruyff

Finalment, va tornar a fer al·lusió al futbol que va inspirar Cruyff. Només que a ell no li va quedar amb la mateixa aura que a la tulipa d’or. «Un últim comentari. Molt important. Ja ho he dit altres cops. No es dediquin a fer passades dins de la seva àrea; el millor lloc per situar la pilota és al camp de l’altre, perquè així no et podran fer gol mai».

Notícies relacionades

Les xarxes socials s’han tornat a fregar les mans (i els ulls) amb la columna d’opinió de l’exmandatari a ‘El Debate’. «Rajoy està portant el periodisme a una nova dimensió», comenta un periodista. «Rajoy és el següent a fotre el Nobel a Murakami», fa broma l’usuari @moedetriana.

«¿Per què vas tan elegant, Homer? Aquesta nit hi ha article nou de Rajoy, noi», fa broma el compte de @gazpachoblog amb referència a ‘Els Simpson’. Podríem continuar amb els mems, però no volem obviar el «¡Visca Espanya!» amb què l’expolític s’acomiada en cada text. Txinpum. O, com l’expolític diria: final de la cita.