DGT

Aquesta és la multa que et pot caure per esquitxar un vianant amb el cotxe

Les 10 noves multes de la DGT que més et poden posar aquest estiu

L’article 2 del reglament de circulació recull que «els usuaris de la via estan obligats a comportar-se de manera que no entorpeixin la circulació»

Aquesta és la multa que et pot caure per esquitxar un vianant amb el cotxe

Marc Vila

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La pluja sempre és una trava per al trànsit. Per als vehicles la visibilitat disminueix, el trànsit es torna més perillós i la conducció es pot veure afectada per l’estat de la via, en aquest cas mullada o fins i tot embassada. I pitjor ho tenen aquells que condueixen una motocicleta. D’altra banda, per als vianants també és un destorb: han d’anar amb la cautela que els vehicles els vegin, així que han de creuar per llocs visibles i adequats.

Molts vianants ho hauran patit en primera persona: estan esperant per travessar el carrer o a la marquesina d’un autobús un dia plujós i passa un cotxe i els omple d’aigua. Aquesta situació està sancionada i tipificada al reglament de circulació, que en el seu article 2 estipula que «els usuaris de la via estan obligats a comportar-se de manera que no entorpeixin indegudament la circulació ni causin perill, perjudicis o molèsties innecessàries a les persones o danys als béns».

Al tractar-se d’una sanció lleu, la màxima multa prevista per la taula de sancions de la DGT seria de 100 euros.

Notícies relacionades

A més, l’article 46 d'aquest reglament assenyala que el conductor ha de moderar la velocitat «quan pugui esquitxar-se o projectar-se aigua, graveta o altres matèries als altres usuaris de la via», per la qual cosa la possible sanció a l’esquitxar un vianant estaria vinculada a la velocitat, que no seria l’adequada per a les condicions que presentava la via.

Tot i que no sigui per aquesta raó, és recomanable moderar la velocitat en clima plujós, per evitar l’‘aquaplanning’ o perdre el control del vehicle i que això pugui produir un accident.