Imponent espectacle

Vídeo | Polèmica amb Candy Crush per il·luminar l’‘skyline’ de Nova York amb 500 drons

El popular videojoc ha celebrat el seu desè aniversari amb una exhibició sincronitzada i una gran festa al sud de Manhattan

Vídeo | Polèmica amb Candy Crush per il·luminar l’‘skyline’ de Nova York amb 500 drons

Reuters

1
Es llegeix en minuts

Feia dies que King, l’empresa que desenvolupa el popular videojoc Candy Crush Saga, ho anunciava: volia celebrar amb magnificència el desè aniversari del que potser és el joc per a telèfons mòbils amb més potencial addictiu, i ben segur, un dels més exitosos i amb més beneficis del sector. Dit i fet. Aquest dijous a la nit va deixar bocabadada Nova York amb un imponent espectacle nocturn amb drons al cel serè de la ciutat que mai dorm.

¿Era un ocell? ¿Un avió o potser un ovni? No, 500 drons amb llums led van il·luminar l’‘skyline’ de Nova York i van delectar els ciutadans amb una exhibició sincronitzada de 10 minuts. No hi va faltar la música i una gran festa a Battery Park, situat al sud de Manhattan.

Figures icòniques al cel

Les petites aeronaus no tripulades van formar les siluetes de les figures més icòniques de Candy Crush. El principal reclam va ser Tiffi, la protagonista del joc, amb la seva piruleta de caramel. No hi van faltar el Sr. Yeti i el Sr. Toffee i, per descomptat, el Troll de xiclet, l’antagonista principal de la de saga i que posa traves als jugadors durant els 12.275 nivells del joc.

Exhibició envoltada de polèmica

Notícies relacionades

L’espectacle no es va deslliurar de la polèmica. Les autoritats locals i diferents organitzacions mediambientals van criticar que es tractava de publicitat gratuïta i que generaria contaminació acústica i lluminosa innecessària, a més de molestar els animals del parc de grans dimensions. De raó no els en falta. Per un moment, l’‘skyline’ de Nova York es va convertir en «la pantalla més gran del planeta», va presumir la cap de màrqueting de King, Fernanda Romano.

A més, van denunciar que King es va saltar les lleis locals. L’Ajuntament de Nova York prohibeix fer volar els drons dins dels límits de la ciutat. Per no violar les restriccions de l’espai aeri, l’empresa va demanar permisos a la veïna Nova Jersey, que no va posar objeccions perquè els drons s’enlairessin des dels seus límits municipals.