25è aniversari

El mag Harry Potter apareixerà en unes monedes britàniques

La sèrie commemorativa consta de quatre peces que inclouen elements de l’univers fantàstic creat per l’escriptora J.K. Rowling

  • L’emotiu homenatge dels fans de ‘Harry Potter’ a Robbie ‘Hagrid’ Coltrane

El mag Harry Potter apareixerà en unes monedes britàniques

Afp/ The Royal Mint

1
Es llegeix en minuts

El mag de ficció més famós, Harry Potter, apareixerà en una sèrie de monedes del Regne Unit, inclosa una de 50 penics, segons ha revelat aquest dijous Royal Mint, l’organisme britànic encarregat de la impressió de monedes i bitllets.

«Royal Mint llança una col·lecció de monedes per celebrar el 25è aniversari de ‘Harry Potter’ a l’escola de bruixots», primer volum de les aventures de fenomenal èxit del mag i de l’univers fantàstic creat per l’autora J.K. Rowling, detalla el comunicat d’aquest dijous.

La sèrie constarà de quatre peces que inclouen un retrat del famós encisador d’ulleres rodones, així com el tren Hogwarts Express, el professor Albus Dumbledore i l’escola de bruixeria Hogwarts.

Les peces inclouen un efecte òptic que imita l’impacte d’un «llamp» quan es giren davant de la llum gràcies a un làser d’última generació que dona un caràcter «màgic» a les monedes però que també permet assegurar-les i autentificar-les, precisa Royal Mint.

Llançada el 1997, la sèrie de set volums de J.K. Rowling expliquen les aventures d’un jove bruixot anomenat Harry Potter a l’escola de bruixeria de Hogwarts i la seva lluita contra Lord Voldemort, un mag a la recerca de la immortalitat.

Notícies relacionades

Les vendes de llibres d’aquesta saga ascendeixen a centenars de milions d’euros i les vuit pel·lícules també han generat milers de milions d’euros en ingressos.

Les peces de col·lecció presentades dijous per Royal Mint inclouen també dues peces il·lustrades amb retrats de la reina Isabel II, morta el mes passat, i dues més amb el retrat oficial del rei Carles III, detalla el comunicat.