Llengües cooficials

La queixa d’un defensor del castellà que s’ha fet viral: «La meva filla se’n va als Estats Units a estudiar perquè a Mallorca tot és en català»

Desenes d’usuaris han comentat les declaracions del Salvador, que van ser recollides per un mitjà de comunicació durant la concentració de diumenge passat

La queixa d’un defensor del castellà que s’ha fet viral: «La meva filla se’n va als Estats Units a estudiar perquè a Mallorca tot és en català»
2
Es llegeix en minuts

Diumenge passat, centenars de persones es van afegir a la recollida de firmes a favor del castellà com a llengua vehicular que va organitzar la plataforma ‘Hablamos Español Baleares’ al carrer Sant Miquel.

L’organització va instal·lar una carpa des de les 11.00 hores fins a les 14.00 on van reivindicar l’espanyol en l’administració pública, especialment en l’educació  i la sanitati diversos mitjans de Mallorca van acudir a cobrir la reivindicació.

De les notícies resultants, una ha cridat especialment l’atenció dels usuaris de Twitter, que l’han viralitzat pel seu titular. En aquest, es llegeix la cita del Salvador, «el primer pare que ha denunciat davant la Justícia el Govern pel 25%» del castellà: «La lluita del Salvador: ‘La meva filla se’n va als EUA a estudiar perquè a Mallorca tot és en català’».

Notícies relacionades

Així comença la notícia que, al ser de pagament, qui no sigui subscriptor tan sols pot veure el titular i el subtítol i és més, al compartir-la a les xarxes, el primer que es veu és aquesta part de la notícia, cosa que ha incitat una onada de comentaris. La majoria recalquen que «als Estats Units tampoc es parla castellà», sinó que la llengua principal és l’anglès, per la qual cosa les declaracions han sigut criticades per part dels usuaris de Twitter.

Molts d’altres han defensat les declaracions del Salvador, ja que consideren que «l’anglès serveix més que el castellà o el català» i que fa bé a anar-se’n a estudiar als Estats Units.