Homenatge pòstum

La cara de Raffaella Carrà apareixerà en les monedes de dos euros d’Itàlia

El país transalpí posarà en circulació la moneda commemorativa a partir de l’any 2023

La cara de Raffaella Carrà apareixerà en les monedes de dos euros d’Itàlia

RTVE

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La cara de Raffaella Carrà apareixerà en les monedes de dos euros d’Itàlia a partir del 2023. Així ho ha anunciat l’actor italià Fabio Canino durant el Festival de Televisió de Dogliani, on ha explicat que la Casa de la Moneda del país transalpí ha pres aquesta decisió per rendir homenatge a l’exitosa carrera de l’artista.

La Unió Europea permet que els països de la zona euro dissenyin un màxim de dues monedes commemoratives a l’any, normalment amb un valor de dos euros, amb l’objectiu de celebrar els aniversaris d’esdeveniments històrics o de recordar el llegat de les figures més importants de la cultura popular.

Per a l’any 2022, de fet, Itàlia ja ha cobert la quota permesa de monedes commemoratives, ja que les ha dedicat al 30è aniversari de la mort de Giovanni Falcone i Paolo Borsellino, dos magistrats assassinats per la màfia, i al 170è aniversari de la policia estatal italiana. A diferència de les monedes de col·lecció, es tracta de diners en metàl·lic que sí que entraran en circulació.

Nombrosos homenatges

Notícies relacionades

Des que va morir el juliol del 2021 als 78 anys, diverses poblacions d’Espanya i d’Itàlia han volgut recordar la trajectòria de Raffaella Carrà a través de diverses accions. Sense anar més lluny, aquest mateix estiu l’Ajuntament de Madrid li ha dedicat una plaça situada entre els barris de Malasaña i Chueca.

Es pot destacar també que la productora Fremantle, responsable de produccions d’èxit com ‘Mask Singer’ o ‘Got Talent’, ha comunicat que prepara un documental sobre l’artista que repassarà els moments més importants de la seva vida personal i professional.