Misteri nacional

El culebró del testament de Raffaella Carrà

  • Ningú sap qui es quedarà amb la milionària herència que la diva italiana ha deixat després de la seva mort per un càncer de pulmó a principis d’aquest juny

El culebró del testament de Raffaella Carrà
3
Es llegeix en minuts
Irene Savio
Irene Savio

Periodista

ver +

Això del testament milionari de Raffaella Carrà ja és culebró declarat. Ningú sap qui es quedarà amb la milionària herència de la diva italiana, i l’assumpte probablement es debatrà fins que ‘el misteri’, com l’han qualificat a Itàlia i ara també diu la premsa del cor internacional, no s’aclareixi. Sobretot perquè s’apunta al fet que l’artista, morta el 5 de juliol, tenia un patrimoni sucós

Es tracta del luxós apartament del barri romà de Vigna Clara, on vivia fins que va morir. A més, hi ha una mansió de cala Piccola, a la Monte Argentario, a prop del selecta localitat balneària de Porto Santo Stefano, un dels pobles costaners més ‘in’ i cobejats per la burgesia romana. I també hi ha una altra casa al burg medieval de Montalcino (cèlebre pel vi homònim) i situada també a la Toscana, així com comptes corrents, i altres béns que Raffaella Maria Roberta Pelloni, ‘la Carrà’, havia col·leccionat en vida.

Molt donada a la beneficència

La qüestió és que Raffaella mai es va casar, no va poder tenir fills, i, dues setmanes abans de la mort, encara no és públic si va redactar o no un testament. Per això es va desencadenar una espècie de carrera a l’elucubració. Alguns han suposat que l’herència acabarà en mans dels seus dos nebots, Matteo i Federica Pelloni, a què estava molt unida des de la mort del seu germà Renzo, o a les filles de la seva anterior parella, el mort Gianni Boncompagni. D’altres han especulat que un beneficiari podria ser el director de cine Sergio Japino, antic company sentimental de Raffaella durant 15 anys.

Però també hi ha hagut hipòtesis més fantasioses. Una: que Raffaella hauria donat tota la seva fortuna a les desenes de nens que fa anys van ser beneficiaris de les seves iniciatives a favor de l’adopció a distància, o a alguna altra organització especialitzada en projectes d’inclusió social. El millor indici que recolza aquesta eventualitat procedeix d’una revelació que s’ha sabut després de la seva mort: poques setmanes abans de morir, Raffaella va donar el gimnàs gegant –de 160 metres quadrats i cinc metres d’altura– en què solia entrenar-se al poble de Porto Santo Stefano.

La beneficiària ha sigut la Confraternitat de la Misericòrdia, un ens benèfic que realitza tasques de protecció social. «Fa poques setmanes em va portar davant un notari de Roma. M’havia trucat uns dies abans per dir-me que volia donar un immoble de Porto Santo Stefano. Un regal de grandíssim valor immobiliari», ha explicat el delegat de l’organització, Roberto Cerulli, a l’afegir que ja mesos abans Carrà li havia demanat informacions «en detall» sobre l’organització, incloent-hi «les dificultats que enfrontem per la Covid».

El precedent de Maradona

El precedent de MaradonaEl que resulta curiós és que, pel que sembla, Raffaella detestava les discussions que provocaven les herències dels famosos. Així ho va deixar clar l’any passat, al comentar la mort del seu amic Diego Armando Maradona. «Ara, lamentablement, arrencarà la telenovel·la sobre l’herència. I dic jo, beneït home: ¿no podies utilitzar condó? Li continuen sortint fills il·legítims. Quin cavall més boig el Diego, però de soca-rel», deia el novembre passat. 

Notícies relacionades

Un altre front del debat és que tampoc està clar en concret a quant ascendeix el patrimoni de l’estrella hipereservada en la seva vida privada, i que, en el seu moment, va arribar a ser una de les presentadores més ben pagades de la RAI, el canal públic italià. Tant que s’ha recordat que el 1984 fins i tot el líder socialista Bettino Craxi va arribar a demanar que li abaixessin el sou, quan es discutia d’un contracte de 6.000 milions de lires (la moneda italiana abans de l’euro), la finalitat del qual era que el magnat Silvio Berlusconi no aconseguís contractar-la per a Mediaset. 

Però, d’això, han passat tres dècades. «De moment el patrimoni total no ha sigut calculat, però no només està compost per les seves propietats, sinó també pels seus ingressos derivats dels seus drets de les seves cançons», ha remarcat el mitjà digital ‘Il Sussidiario’ que ha especulat que és probable que hi hagi un testament, ja que la diva va lluitar contra la malaltia que l’afligia, un càncer de pulmó, durant molt temps. El misteri encara no s’ha resolt.