Als Estats Units

«Tots t’odiàvem»: dimiteixen tots els treballadors d’una botiga pel tracte del gerent

Una empleada va gravar el moment de la renúncia massiva, que ja s’ha fet viral i en la qual una de les companyes fa un un gest despectiu al seu ja excap

«Tots t’odiàvem»: dimiteixen tots els treballadors d’una botiga pel tracte del gerent

Epi_rc_es

2
Es llegeix en minuts

«Tots t’odiàvem». Així de contundent es va mostrar a TikTok Valerie Garwood, empleada d’una botiga de sabates de Lynchburg, a l’estat de Virgínia (Estats Units). No era l’única persona que no suportava el tracte del seu superior: tots els treballadors van dimitir alhora per expressar la seva disconformitat amb el gerent de l’establiment. «No t’oblidis d’arreglar l’aparador», remata la ja exempleada, juntament amb un vídeo que mostra com ella i sis companys més abandonen el seu lloc de treball en ple horari comercial. La història ja és viral, però rep afalacs i crítiques a parts iguals.

Garwood afirma en el títol de la publicació que el responsable de la botiga creia «que era divertit», però res més lluny de la realitat. «Ha sigut real», diu respecte al tracte despectiu que, segons ells, van rebre. En el vídeo, Garwood grava com els joves renuncien de manera fulminant i deixen el local. «Em sento bé», diu un company.

Gest despectiu de regal

Gest despectiu de regalUn altre explica que ja ha buidat la taquilla amb les seves pertinences personals alhora que mostra una bossa de plàstic amb totes dins. Una altra de les treballadores, que respon al nom de Hilary, opta per expressar les seves emocions amb un gest: li ensenya el dit del mig al seu excap i als més de tres milions de persones que ja han vist la publicació, que té més de 280.000 ‘likes’.

Els 2.500 comentaris, en canvi, no van en la mateixa línia. Hi ha usuaris que aplaudeixen la decisió dels joves per reivindicar una mínima dignitat laboral i salarial. D’altres, en canvi, critiquen que prefereixin perdre el sou, titllen els exempleats de «ganduls» i opinen que els joves nord-americans en general «no volen treballar».

Diversos mitjans de comunicació locals s’han fet ressò de l’’autoacomiadament’ massiu de Garwood i els seus companys. En aquest sentit, recorden que als Estats Units hi ha una tendència a l’alça a abandonar en massa els llocs de treball, sigui pels baixos salaris o per créixer professionalment.

Dades alarmants

Notícies relacionades

De fet, el 63% de les persones que en aquest país van abandonar la feina el 2021 va ser precisament per les males condicions laborals i per aspirar a més laboralment, assenyala un estudi fet pel centre d’investigació Pew, que analitza les problemàtiques, actituds i tendències que caracteritzen els Estats Units i el món. A més, el 57% dels 6.627 enquestats van afirmar que se sentien maltractats en el lloc de treball, segons l’informe.

Hores després dels fets, algunes persones que viuen a Lynchburg van comentar a les xarxes socials que van visitar la botiga el mateix dia de la renúncia massiva, però un responsable els va dir que no les podien atendre perquè no tenien electricitat.

@garwood8812 When the entire staff decides to quit the shoe department in a matter of minutes. To our DM, we all hated you and dont forget to fix those window displays . Shoe department youve been real, youve been fun, but you sure as hell havent been real fun ✌ #greenscreenvideo #shoedeptencore #shoedept #Buffering #seeyanever ♬ original sound – Garwood8812