Aparició a Netflix

Doc Antle, protagonista a ‘Tiger King’, acusat per tràfic d’animals salvatges

El jurat ha acusat Antle i uns altres quatre companys de tràfic i blanqueig de diners

Doc Antle, protagonista a ‘Tiger King’, acusat per tràfic d’animals salvatges
1
Es llegeix en minuts
Reuters

Un gran jurat federal a Carolina del Sud va acusar cinc persones de tràfic d’animals salvatges i blanqueig de diners, incloent-hi Doc Antle, que va protagonitzar la sèrie de Netflix de 2020 ‘Tiger King’, va dir dijous el Departament de Justícia dels Estats Units.

L’acusació al·lega que Antle i altres companys van traficar il·legalment amb animals salvatges en violació de la llei federal i van fer registres falsos en relació amb aquesta fauna. Entre els animals implicats es troben lèmurs, guepards i un ximpanzé, va dir el Departament de Justícia en un comunicat.

L’acusació nomena Andrew Sawyer, de 52 anys; Meredith Bybee, de 51; Charles Sammut, de 61; i Jason Clay, de 42, juntament amb Antle, de 62.

Els seus representants no van poder ser contactats immediatament per fer comentaris. I l’advocat d’Antle va dir a una filial de la CBS que l’acusació «no era res que no esperéssim».

500.000 dòlars en efectiu

L’acusació també al·lega que en els últims mesos Antle i Sawyer van blanquejar més de 500.000 dòlars (480.200 euros) en efectiu que creien que eren el producte d’una operació de contraban d’immigrants a través de la frontera mexicana cap als Estats Units de forma il·legal.

Antle havia utilitzat suposadament rebuts en efectiu a granel per comprar animals per als quals no podia utilitzar xecs i planejava amagar els diners en efectiu que rebia inflant les xifres de turistes en una reserva tropical de vida silvestre a Myrtle Beach de la qual era propietari, segons l’acusació.

Protagonista a Netflix

Notícies relacionades

Antle va protagonitzar «Tiger King», la sèrie de crims reals ambientat al món dels zoològics privats i els seus excèntrics propietaris, que es va convertir en un fenomen mundial, quan es va emetre el març del 2020.

Antle i Sawyer s’enfronten cadascun a un màxim de 20 anys de presó federal pels càrrecs relacionats amb el blanqueig de diner, i cadascuna de les cinc persones s’enfronta a un màxim de cinc anys pels càrrecs relacionats amb el tràfic d’animals salvatges.