Complicitat reial

La broma de Biden que va fer que el rei Felip es pixés de riure

  • El president nord-americà ha compartit un discurs amb to humorístic en la seva visita a la Casa Reial

  • Cimera històrica de l’OTAN: Joe Biden ja és a Madrid

  • Biden: «L’OTAN està preparada per fer front a l’agressió de Rússia. No hi ha cap altra opció»

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El president dels Estats Units, Joe Biden, és a Madrid des d’aquest dimarts en una històrica cimera de l’OTAN que se celebra a Espanya. El dirigent nord-americà ha assistit aquest dimecres a la Casa Reial en una visita que ha destacat pel bon ambient. Durant el seu discurs, Biden s’ha adreçat al Rei amb to humorístic i ha provocat les rialles del monarca.

Discurs ple d’humor

En la seva al·locució, el president Biden ja ha començat fent broma sobre la fama que tenen a Delaware, estat on té una residència privada i que és conegut pels visitants que es queden més temps del previst: «Diuen que som parents pobres, ens presentem quan ens conviden i ens quedem més temps del que ens hauríem de quedar. Així que ves amb compte, que potser no ens en anem», ha dit adreçant-se al Rei en la que és la seva primera visita a Espanya com a president.

Notícies relacionades

Més endavant, el president de la Casa Blanca ha destacat els valors que comparteixen els Estats Units i Espanya. Posteriorment, ha recuperat el to humorístic: «Alguns diuen que no seríem un país independent sense vosaltres», ha dit tornant a fer broma, que ha provocat la rialla indissimulada de Felip VI.

La unitat davant Rússia

El president dels EUA també ha pronunciat un breu discurs en el qual ha celebrat la unitat sense precedents dels membres de l’Aliança Atlantica davant el Kremlin: «L’OTAN està més unida que mai i estem preparats per fer front a l’agressió de Rússia i les seves amenaces perquè, francament, no hi ha cap altra opció. Ha sigut un abús sense precedents des de la Segona Guerra Mundial, una invasió que no pensàvem que podia tornar a passar i ha passat. I hem respost units», ha declarat abans d’admetre els «costos» per als ciutadans.