L’‘autògraf’ del segle XXI

Cameo, l’‘app’ de vídeos dedicats de famosos, irromp a Espanya

Amb el confinament molts artistes com Chenoa, Beret o Alaska van haver d’interrompre les seves agendes i han descobert en aquest negoci un nova manera de connectar amb els seus fans

Cameo, l’‘app’ de vídeos dedicats de famosos, irromp a Espanya
3
Es llegeix en minuts
Laura Estirado
Laura Estirado

Periodista

Especialista en Gent, Reialesa, Moda, Tendències, Estil y Xarxes

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Un perfum, unes flors, una capsa de bombons o un sopar amb espelmes... aquestes són algunes de les opcions tradicionals per regalar o disfrutar el 14 de febrer, dia de Sant Valentí. Però hi ha altres opcions més originals per sorprendre la teva parella. ¿I si l’obsequiessis amb un vídeo personalitzat del seu ídol dient-li quant l’estimes? Aquest tipus d’‘experiències’ són cada més buscades pels usuaris, i és just el que ofereix Cameo, la plataforma nord-americana creadora del concepte dels vídeos personalitzats de famosos i líder en el sector que ha aterrat a Espanya aquest mes de febrer amb famosos nacionals com Beret, Chenoa, Pau Gasol i Alaska com alguns dels seus reclams.

L’empresa serveix com a altaveu perquè les celebritats ofereixin una salutació personalitzada per a particulars o empreses, en cas d’un aniversari o missatge d’afecte, per exemple, per un preu prefixat. Així, un vídeo de Pau Gasol costa 261 euros, els quals l’esportista destinarà a la seva fundació, mentre que un missatge exclusiu d’Alaska o Chenoa, a raó de 83 euros, seran destinats, respectivament, a la Fundació Rainfer que rescata primats, i a una altra oenagé que esculli la cantant que es va donar a conèixer a ‘Operación Triunfo’.

Cameo compte amb una agenda amb 50.000 ‘celebrities’ nacionals i internacionals, entre les quals hi ha Bon Jovi, David Hasselhoff, Sara Jessica Parker, Gloria Estefan, Kenny G, Floyd Mayweather, Mike Tyson, Steve Wozniak (cofundador d’Apple) o nacionals, com Alaska, Mario Vaquerizo, Chenoa, Juan Magan, Feliciano López o Pau Gasol. Tots ells a disposició per gravar un vídeo, que en molts casos podran enviar en menys de 24 hores (ho indica a la plataforma).

Variat elenc

Entre el planter d’aquesta ‘app’ hi ha músics i atletes, passant per humoristes, polítics o personatges protagonistes de mems. Els preus van des dels 5 euros de personatges menys coneguts fins als diversos milers d’euros de figures com Mike Tyson (17.800 €) o Steve Wosniak (445 €).

Cameo va néixer el 2017 a Chicago, quan els seus fundadors, Steve Galanis, Martin Benclowe i Devon Townsend, apassionats del món de l’entreteniment, van buscar la manera de donar-li una nova visió al ‘món celebrity’ i van crear el que ells mateixos defineixen com l’‘autògraf del segle XXI’. Amb el confinament molts artistes van veure interrompuda la seva feina i la manera de connectar amb els seus fans va canviar radicalment, donant un gran impuls al negoci. «Cameo ens dona l’oportunitat de ser a prop del nostre públic. Molts artistes ens hem vist obligats a cancel·lar concerts i espectacles per la pandèmia, i poder tornar a connectar amb els fans que són allà dia a dia ens ha donat la motivació necessària en moments tan durs», comenta Alaska, que confessa: «La il·lusió i agraïment a la cara de les persones que reben els missatges és una veritable satisfacció».

Per a tots els gustos 

Cameo podrà convertir-se també en la plataforma favorita de les persones que somiaven amb la tornada de ’Sexe a Nova York’, i és que Sarah Jessica Parker o Mario Cantone podran alegrar el dia a tots els seus fans amb una simple petició. Fins i tot els que es van quedar amb mal sabor de boca després del final de ’Joc de trons’, podran suplir-ho amb un bonic record per a tota la vida amb un missatge de Maisie Williams, Ross Mullan, Lena Headey o Julian Glover

Notícies relacionades

Llegendes de l’esport com Bill Russell, Darren Woodson, Jim Kelly o una de les estrelles més grans del bàsquet del nostre país, Pau Gasol. Fernando Verdasco, Feliciano López, José Calderón o el futbolista Mario Suárez, són altres noms a l’abast amb Cameo.  

Els més petits també podran trobar a Cameo els seus ídols, ja que la plataforma compta amb la categoria Disney, on es poden trobar personatges com Winnie ThePooh, Phineas i Ferb, Andy de Toy Story, Aladdin o el temible Jafar, i fins i tot podran tornar a somiar viatjar al país de Mai Més de la mà de Peter Pan. I per a aquells que estimen Disney per les seves cançons, també hi ha opcions: acaben d’unir-se a la plataforma Mauro Castillo i Cata Gaitán, les veus de la cançó ‘No se habla de Bruno’ de l’últim gran èxit de la companyia, ‘Encanto’.