Segons la revista ‘Technology Review’

Jeff Bezos inverteix la seva fortuna en una empresa que busca l’eterna joventut

Altos Lab està fitxant experts mundials en rejoveniment, com el científic espanyol Manuel Serrano, de l’Institut d’Investigació Biomèdica de Barcelona

Jeff Bezos inverteix la seva fortuna en una empresa que busca l’eterna joventut

EFE/EPA/BLUE ORIGIN

4
Es llegeix en minuts
El Periódico

Des que Jeff Bezos (57), l’home més ric del món, va deixar Amazon, la companyia que va fundar fa 27 anys, no deixa de sorprendre amb els seus nous projectes. Si aquest estiu va complir el seu somni de posar-se en òrbita –durant 10 minuts i 10 segons– amb la seva companyia Blue Origin, ara sabem que la seva nova inquietud gira entorn del rejoveniment de la raça humana. Segons ha publicat la revista ‘Technology Review’, de l’Institut de Tecnologia de Massachusetts (MIT, per les seves sigles en anglès), el magnat va al darrere d’una nova companyia de Silicon Valey, en la qual també hi ha Iuri Milner –multimilionari de 59 anys nascut a Rússia que va fer la seva fortuna a Facebook i Mail.ru i és un dels més destacats inversors tecnològics–, i que ja està reclutant eminents científics internacionals, com l’espanyol Manuel Serrano, de l’Institut d’Investigació Biomèdica de Barcelona, per trobar la recepta de la vida eterna.

La ‘start-up’, que es diu Altos Labs, està captant aquest «gran equip de científics universitaris amb salaris de luxe i la promesa de poder fer la seva investigació sense restriccions sobre com envelleixen les cèl·lules i com revertir aquest procés», assegura l’article, que detalla: «Altos busca professors universitaris oferint-los salaris d’estrelles d’esport d’un milió de dòlars a l’any o més, a més d’accions, i els evita la molèstia de demanar beques. L’investigador de l’Institut d’Investigació Biomèdica a Barcelona (Espanya), que va confirmar haver acceptat l’oferta de treball d’Altos, Manuel Serrano, va aclarir que l’empresa li pagaria entre cinc i deu vegades més del que guanyava en l’actualitat».

La nova empresa, que investigarà la reprogramació cel·lular per rejovenir el cos, ha recaptat més de 200 milions d’euros per ara.

La publicació també ha avançat un altre dels fitxatges, el també espanyol Juan Carlos Izpisúa, biòleg de l’Institut Salk, a La Jolla (Califòrnia).

Impulsats «per la curiositat»

En declaracions a la revista de l’MIT, Serrano explica que unir-se a una companyia privada els dona la llibertat de «ser audaços i explorar» gràcies a una investigació «impulsada per la curiositat». «Jo diria que la idea de tenir ingressos en el futur és allà, però no és l’objectiu immediat. L’objectiu és entendre el rejoveniment», reflexiona Serrano.

D’altra banda, la publicació destaca que Izpisúa ha guanyat notorietat en el camp de la investigació del rejoveniment després de predir que l’esperança de vida dels éssers humans podria augmentar en 50 anys gràcies a la barreja d’embrions humans i de mico.

També s’ha unit a aquest projecte el professor de la Universitat de Califòrnia en Los Angeles (UCLA) Steve Horvath, que va desenvolupar un «rellotge biològic» que pot mesurar amb precisió l’envelliment humà.

Un dels guanyadors del Premi Nobel en Medicina 2012, Shinya Yamanka, presidirà el consell assessor científic de la companyia. «Tot i que hi ha molts obstacles per superar, hi ha un potencial enorme», va escriure Yamanaka en un correu electrònic, en el qual va confirmar la seva participació a Altos.

Al Japó i el Regne Unit

A més de les seves operacions als Estats Units, Altos Labs planeja obrir diversos centres d’investigació al Japó i el Regne Unit, segons la publicació, que va citar fonts pròximes a la direcció de la companyia.

L’article de la prestigiosa revista explica que un gran grup de científics es va reunir l’octubre del 2020 a la mansió de Milner a Los Altos Hills (Califòrnia) per conversar sobre com la biotecnologia podria rejovenir les persones.

Aquest va ser l’inici d’Altos Labs, que està ara utilitzant tecnologia de reprogramació biològica, una manera de rejovenir les cèl·lules al laboratori, per mirar de rejovenir cossos sencers d’animals i, en última instància, d’humans.

La publicació del MIT informa que l’empresa ha sigut capaç de captar finançament per valor de 270 milions de dòlars (228,5 milions d’euros al canvi actual) en els últims mesos, d’acord amb documents oficials dels estats de Califòrnia i Delaware.

Notícies relacionades

Aquest esforç impulsat per Bezos i Milner recorda el sector la companyia nord-americana Calico Labs, creada el 2013 pel cofundador de Google, Larry Page, amb el mateix objectiu. Calico també va contractar científics d’elit i els va donar pressupostos generosos, tot i que hi ha dubtes sobre els avenços reals d’aquesta ‘spin-out’ de Google.

Tal com recorda l’article, «els joves somien ser rics i els rics somien ser joves. Aquesta paradoxa és la que les persones com Milner i Bezos poden sentir intensament. ‘Forbes’ actualment classifica Bezos com la persona més rica del món, amb un patrimoni net d’uns 200.000 milions de dòlars (168.323 milions d’euros). La riquesa de Milner s’estima en 4.800 milions de dòlars (4.040 milions d’euros).

Temes:

Jeff Bezos