El més ric del món es jubila

Jeff Bezos se’n va d’Amazon i deixa la companyia en mans de l’expert dels serveis al núvol

L’home més ric del planeta, amb 57 anys, pretén ara impulsar el turisme espacial

Jeff Bezos se’n va d’Amazon i deixa la companyia en mans de l’expert dels serveis al núvol
1
Es llegeix en minuts
Eduardo López Alonso
Eduardo López Alonso

Periodista @Elabcn

ver +

Jeff Bezos, l’home més ric del món, emprèn una nova etapa de la seva carrera després d’haver creat, a partir d’una modesta llibreria en línia, una de les empreses més puixants del planeta: Amazon. Als 57 anys, l’home de negocis deixa aquest dilluns el seu lloc de director general a Andy Jassy per dedicar-se a altres projectes, començant per un viatge a l’espai el 20 de juliol (que obre una nova batalla empresarial amb Virgin i altres firmes). Bezos mantindrà un rol clau a l’empresa que va fundar fa 27 anys i es mantindrà com a president executiu del consell d’administració. Jassy era fins ara el màxim responsable de la divisió AWS (Amazon Web Services), destinada a ser el centre neuràlgic del conglomerat en els pròxims anys. AWS aglutina els serveis de computació al núvol. És utilitzat en aplicacions populars com Dropbox, Foursquare, HootSuite, per exemple, però també per qualsevol empresa que vol traslladar les seves bases de dades i operativa informàtica per a la gestió d’un tercer. És una de les ofertes internacionals més importants de la computació al núvol i competeix directament contra serveis com Microsoft Azure, Google Cloud Platform i IBM Cloud.

Notícies relacionades

Llançada des del garatge de Bezos, Amazon té avui un valor de més d’1,7 bilions de dòlars en borsa i els seus ingressos van ser de 386.000 milions el 2020. És un grup altament diversificat, que va del comerç en línia a la informàtica al núvol, passant per la intel·ligència artificial i la producció de pel·lícules. Però el seu disseny empresarial està basat en el que els experts solen denominar ‘estructura neuronal’, en què cada filial es recolza en les altres del grup en la seva activitat.

Fins i tot després del divorci i la cessió a la seva exdona d’una part de les seves accions a Amazon, Bezos té actualment uns 200.000 milions de dòlars, segons la revista ‘Forbes’. La societat Blue Origin està actualment entre els punts d’interès més grans de Bezos. La firma farà el seu primer vol de turisme espacial el 20 de juliol amb Bezos a bord. L’home de negocis també és amo del diari ‘Washington Post’.

Temes:

Amazon