Erotisme amb límits

OnlyFans prohibeix el contingut sexual explícit a partir d’octubre

  • La plataforma social continuarà permetent imatges i vídeos de nus, sempre que es compleixin els termes de servei

  • El canvi de condicions ha sigut influït per l’opinió dels inversors i la mala reputació de la companyia

OnlyFans prohibeix el contingut sexual explícit a partir d’octubre

Andrew Kelly /EPC

1
Es llegeix en minuts

La plataforma OnlyFans, mundialment coneguda pel seu contingut pornogràfic, començarà a restringir les imatges que siguin sexualment explícites a partir d’aquest octubre, ja que segons ha explicat aquest dijous la companyia, existeixen pressions externes de bancs i altres inversors.

«Per garantir la sostenibilitat a llarg termini de la plataforma i continuar allotjant una comunitat inclusiva de creadors i fanàtics, hem d’evolucionar les nostres pautes de contingut», ha afirmat la companyia en un comunicat.

Principal objectiu i canvis significatius

Al principi, OnlyFans estava ideada perquè creadors com artistes, fotògrafs i cantants –entre d’altres– obtinguessin beneficis extra amb els seus continguts exclusius i per crear una comunitat de seguidors fidels. Però a causa de les altes restriccions d’altres aplicacions com Instagram, es va fer popular entre els perfils oferir contingut sexual per a adults, ja que aquesta plataforma sí que ho permetia.

Llavors, es va convertir en una espècie de refugi per promoure i vendre accés a contingut per a adults, i obtenir-ne beneficis. Fins i tot molts famosos com Bella Thorne han decidit unir-se a aquesta plataforma per aconseguir un plus. Però també hi ha treballadores sexuals i creadors que depenen dels ingressos d’OnlyFans a final de mes.

D’aquesta manera, la plataformaha afirmat que ja no permetrà imatges de pràctiques sexuals, però sí que deixarà que els creadors publiquin fotos i vídeos de nus, sempre que segueixin les normes d’OnlyFans.

Notícies relacionades

Així, les modificacions previstes per a l’octubre van ser rebudes amb crítiques, i molts la van comparar amb la decisió de la plataforma de blogs Tumblr, que el 2018 també va prohibir imatges i vídeos amb «contingut per a adults». Però OnlyFans ja ha afirmat que donarà «més detalls en els pròxims dies» sobre el nou canvi de política.

Buscar inversors, complicat

OnlyFans, amb 2 milions de creadors i més de 130 milions d’usuaris, ha estat buscant finançament d’inversors externs amb una valoració de mil milions de dòlars. Però la plataforma, segons Axios, ha tingut problemes per trobar fons de capital pel seu contingut per a adults, per tant la dificultat a trobar socis de marca és més complicada a causa de la reputació de l’empresa. I precisament per aquesta raó s’han plantejat canviar les seves polítiques tan permissives respecte al contingut explícit.

Temes:

Aplicacions