5 tipus d’orgasmes i com assolir-los

L’alleujament del dolor i l’estrès són només alguns dels efectes secundaris positius que tenen els orgasmes en la salut física i mental

Les joguines eròtiques poden ser l’aliat perfecte per a millorar les relacions íntimes i reforçar les relacions de parella

Les joguines eròtiques poden ser l’aliat perfecte per a millorar les relacions íntimes i reforçar les relacions de parella / LELO

5
Es llegeix en minuts

Les joguines sexuals sempre han anat acompanyades de l’estigma social. Tot i que hi està havent un lleuger progrés en la normalització de l’ús d’aquests objectes de plaer, encara se’n parla en veu baixa. En aquest sentit, es planteja una pregunta: ¿Has arribat a aquest punt en què pots recomanar obertament una joguina sexual a un amic o col·lega?

La societat eufemiza les joguines eròtiques amb altres termes i els utilitza com a regals de broma, en moltes ocasions. Aquesta pregunta, malgrat que soni divertida, pot anar en detriment de la percepció que les persones tenen sobre el que és una joguina sexual. Des de LELO volien abordar-les amb més serietat, però després es van adonar que, tot i que se les havien de prendre seriosament, són aquí per fer que la vida sexual sigui més divertida i atractiva. Sent sempre conscients que no són aquí per arreglar res, sinó que la seva missió és augmentar el que ja existeix.

Estrès: un problema naturalitzat

Estrès: un problema naturalitzatLa societat ha acceptat l’estrès com a part del seu dia a dia en l’actualitat. A llarg termini, aquesta afecció tindrà un gran impacte sobre la salut i el benestar de les persones que no es dediquin temps a si mateixos. En aquest sentit, buscar un moment per desconnectar i disfrutar del plaer d’un orgasme és tan necessari com beneficiós per a la salut pròpia, així com per a la relació en parella.

Els succionadors de clítoris han suposat una autèntica revolució en el plaer de les dones. Tant si estàs en una relació de parella com si ara mateix estàs vivint el teu moment, introduir una joguina sexual com SONA 2 Cruise a la teva rutina serà clau per augmentar la intensitat dels teus orgasmes, la satisfacció sexual, l’excitació i el desig. No ho diem nosaltres, ho diu la ciència.

L’orgasme femení ja no és cap misteri

L’orgasme femení ja no és cap misteriSONA 2 Cruise, la joguina eròtica més venuda per LELO a Espanya, ha sigut la protagonista d’un estudi realitzat en col·laboració amb el centre d’investigació CERNEP de la Univeristat d’Almeria a la clínica Tufet de Barcelona sobre la resposta sexual femenina derivada de l’ús d’aquest succionador de clítoris. Els resultats obtinguts en aquest estudi reflecteixen un augment estadísticament significatiu en la freqüència dels orgasmes en parella, en la seva intensitat i en la satisfacció sexual, tant individual com en parella. Així mateix, aquest estudi també va concloure que, un alt percentatge de les dones que van participar en l’estudi, després de dos mesos utilitzant freqüentment aquesta joguina eròtica, van veure com s’incrementava l’excitació i el desig sexual.

 «Aquest estudi ha sigut molt útil per saber més coses sobre els beneficis del succionador de clítoris SONA 2 Cruise en el plaer femení. Els resultats, a més de ser reveladors, obren el debat sobre quant sabem realment del clítoris i la necessitat d’estudiar-lo de manera més profunda i exhaustiva», explica Adriana Di Ippolito, mànager de Marketing and Communications de LELO a Espanya.

L’impacte de l’orgasme en la salut femenina

L’impacte de l’orgasme en la salut femeninaA més dels múltiples beneficis que aporten els orgasmes a les dones, a l’estudi es va poder observar que l’ús de SONA 2 Cruise en les dones amb menopausa tenia una sèrie de millores específiques en l’excitació subjectiva i la lubricació. Aquestes podrien estar estretament relacionades amb els canvis que es van observar en el diàmetre de l’artèria clitoroidea i el volum de flux sanguini a clítoris.

«Tot i que la mostra de dones en aquesta etapa vital era reduïda, aquests resultats obren la porta a futures investigacions en què ens endinsem en l’impacte positiu que podria tenir l’ús de SONA 2 Cruise sobre la menopausa», explica la doctora Maite Fernández.

Els orgasmes també poden portar múltiples beneficis durant la menstruació a causa de l’augment del flux sanguini a l’úter o a l’alliberament de substàncies com l’oxitocina, dopamina o endorfines. Aquestes conseqüències poden arribar a ser claus per reduir el dolor o les rampes menstruals.

Si bé és cert que algunes dones durant la menstruació els disminueix el desig sexual, a moltes altres no els interfereix o fins i tot els augmenta. Per a aquelles dones que volen disfrutar de l’autoplaer, optar per una joguina sexual més suau i delicada com SILA és fonamental, ja que durant la menstruació la vulva pot ser més sensible de l’habitual.

El temor de tacar i el flux han sigut dos factors relacionats amb el fort estigma social del sexe durant la menstruació. Aquesta qüestió pot arribar a incomodor i impedir que moltes dones disfrutin de la seva sexualitat al cent per cent. No obstant, hi ha algunes alternatives com Ziggy Cup, l’única copa menstrual reutilitzable que pot utilitzar-se durant el coit i que, per tant, permet disfrutar sense pors ni tabús.

Els orgasmes poden tenir una gran quantitat d’efectes positius en la salut física i mental, des de l’alleujament del dolor fins a l’alleujament de l’estrès.

Desmuntant mites

Desmuntant mitesUn dels mites que s’han format al voltant dels orgasmes ha sigut que l’ús freqüent del succionador de clítoris dificultava l’arribada al clímax. No obstant, tal com remarca la sexòloga i ambaixadora de LELO, Valérie Tasso, després de conèixer els resultats de la investigació s’ha demostrat que aquesta afirmació és més que falsa, ja que l’ús freqüent d’aquesta joguina eròtica pot ajudar a augmentar la freqüència i intensitat dels orgasmes.

La falsa creença que les joguines eròtiques substitueixen les parelles sexuals ha sigut un altre dels mites més difosos i coneguts al voltant d’aquests objectes de plaer. Lluny de ser així, aquestes eines no són més que una oportunitat de reforçar l’acostament, la confiança, la comunicació i la dinàmica eròtica en parella. Des de LELO apunten que aquestes joguines eròtiques poden ser l’aliat perfecte per millorar les relacions íntimes i reforçar les relacions de parella.