Nou format d’art que arrasa
Obre a Nova York la primera galeria (física) dedicada a obres NFT
«Aquests artistes són brillants i emocionants, i han de ser part de l’intercanvi cultural», afirma un dels fundadors de Superchief Gallery
Les obres de 300 artistes s’exhibeixen en pantalles d’alta resolució 4K

La novaiorquesa Superchief Gallery es va convertir aquest dijous en la primera galeria física del món a dedicar-se a l’exposició d’obres en NFT, un nou format d’art digital que ha arribat a una popularitat estratosfèrica en els últims mesos.
«Des que vam obrir la nostra primera galeria d’art digital a Soho el 2016, Superchief ha confiat en l’art natiu digital com una forma essencial d’art que ha de ser inclosa en el moviment d’art de la nostra era», remarca en un comunicat el cofundador de Superchief Gallery, Ed Zipco.
Zipco assenyala així mateix que des de fa anys sabien que no hi havia manera de monetitzar l’art digital, però tenien l’esperança que en un futur passés a incorporar-se a la comunitat artística general.
«Aquests artistes són brillants i emocionants, i han de ser part de l’intercanvi cultural», afegeix.
En aquesta primera exposició d’art en NFT, titulada ‘Season one starter pack’, la galeria mostrarà les obres de 300 artistes, que aniran canviant diàriament i que seran exhibides en pantalles d’alta resolució 4K.
D’entre les peces destaca ‘Mask splitting’, de la nord-americana Swoon, de nom real Caledonia Curry i que és coneguda per ser la primera artista del moviment ‘street art’ a arribar a la fama, i ‘NFTesla’, del moscovita Alexei Mashkow.
Els NFT són actius digitals que, gràcies a la tecnologia digital cadena de bloc (‘blockchain’), queden registrats com a únics, irreproduïbles i l’historial de transaccions del qual pot ser seguit durant l’origen de l’obra.
Aquesta aplicació de la cadena de blocs ha suposat una revolució en art digital, ja que un creador pot registrar la seva obra com a única i un comprador pot certificar tant la seva autenticitat com la propietat de l’obra.
Els NFT obren la porta a una infinitat d’aplicacions en la creació, intercanvi i traspàs de contingut digital únic i actius de col·lecció en l’àmbit mundial amb un cost relativament baix (encunyar obres i tancar transaccions en ‘blockchain’ té un cost de computació i en emissions variable).
El passat 11 de març Christie’s va subhastar per primera vegada una obra d’art íntegrament digital, ‘Everydays: The first 5.000 days’, de l’artista Beeple, que va trencar tots els rècords a l’arribar als 69 milions de dòlars.
- Ciència espacial Telescopis de tot el món observen l’arribada d’un gegantí objecte interestel·lar al nostre Sistema Solar
- Investigació en marxa Una desena d’afectats per càncer denuncien la fàbrica de Tenneco a Badalona: «Ho fem pels nostres fills»
- Habitatge turístic Multes de fins a mig milió d’euros per als propietaris d’habitatges que no realitzin aquest tràmit
- Òbit Qui era Diogo Jota, el jugador del Liverpool mort en un accident de trànsit a Zamora
- Servei al límit "¿Per què no surt el meu tren?" Així controla Rodalies les incidències des del seu Centre de Gestió
- Directius Mor l’exdirector de Port Aventura i Riu Hotels, l’empresari mallorquí Lluís Rullan Colom
- Mor Michael Madsen, actor de 'Kill Bill' i 'Reservoir Dogs', als 67 anys
- Ocupacions d'estiu De provador de platges a tastador de gelats: les ocupacions més singulars de la temporada d'estiu
- Incidències Un transformador que fon fusibles deixa més d’una setmana sense llum unes 160 llars i comerços de Barcelona
- Trama Koldo Ministres amb seient a Ferraz donen per fet una «reestructuració» en el PSOE «no només limitada a Organització»