CRIMINAL A LA MODA

Unes Nike d’edició limitada, en recerca i captura per l’FBI

  • L’FBI busca l’amo d’unes rares vambes que les càmeres pròximes al Capitoli van captar el dia de l’assalt

  • L’individu, tapat fins a les celles, és un dels sospitosos que aquell dia van col·locar bombes casolanes a les oficines dels comitès nacionals republicà i demòcrata

Unes Nike d’edició limitada, en recerca i captura per l’FBI
3
Es llegeix en minuts

Portar un model exclusiu o molt estrany d’unes vambes de Nike pot ser que sigui un motiu per fardar, però també pot ser que sigui el pitjor malson per al seu amo, sobretot si es tracta d’un criminal captat per les càmeres de seguretat pròximes al Capitoli, el 6 de gener, data de l’infame assalt al Congrés dels EUA. Mentre la turba de seguidors de Trump entrava a les cambres, d’acord amb informes de la policia federal nord-americana, a poca distància d’allà es va trobar una furgoneta amb 11 artefactes explosius i diverses armes de foc i carregadors plens. El ciutadà Lonnie Leroy Coffman, propietari del vehicle, va ser detingut i acusat de portar armes de foc no registrades i una pistola sense permís.

La cosa no va quedar allà. A la publicació del Buró Federal d’Investigacions (FBI, per les seves sigles en anglès), un dels sospitosos no identificats en aquell moment havia col·locat dues bombes casolanes a la ciutat. La primera va ser trobada a prop de la seu del Comitè Nacional Republicà i el segon explosiu es trobava a uns 300 metres de la seu del Comitè Nacional Demòcrata.

Les fotos de l’individu no aporten gaires pistes, ja que va tapat fins a les celles, amb una jaqueta amb caputxa que li tapa la cara, que a més es cobreix amb mascareta. Utilitza guants i pantalons foscos, i arrossega una motxilla amb rodes. Precisament, la motxilla i un altre dels seus accessoris, les vambes, són el que ha cridat l’atenció de les autoritats, que han demanat col·laboració ciutadana per robar aquesta persona.

En un tuit posterior, els federals amplien les imatges i s’aprecia millor el calçat de l’encaputxat.

‘Et voilà!’ Els detectius aficionats a Twitter han identificat ràpidament les vambes. Semblen unes Nike Air Max Speed Turf. Si és així, no es tracta d’un model gaire comú, cosa que ajudaria l’FBI a acostar-se al sospitós.

Notícies relacionades

Els bojos i col·leccionistes de vambes coneixen bé aquest model amb cambra d’aire visible al taló, sola de gofre i gran llengüeta amb veta adherent de mitjans dels 90. L’estrella de futbol americà Dan Marino, quarterback dels Miami Dolphins durant 17 temporades, és un dels esportistes que solien calçar les Air Max Speed Turf, que Nike va tornar a reintroduir al mercat el 2012 i, posteriorment, el 2018. Aquest últim any va llançar-ne més versions, incloses dues combinacions de colors, una de les quals seria com el parell que porta el sospitós que busca la policia.

A diferència dels models més populars de Nike, com les Air Jordan, Air Force 1 o Air Max, de les Nike Air Max Speed Turf no n’hi ha milions de parells als Estats Units. Es poden adquirir per internet, en llocs com eBay o StockX, el portal més gran de revenda de vambes amb seu a Detroit. Tot i que no són ni de lluny les vambes més cares de Nike, depenent del color i la versió el preu oscil·la entre 150 i 350 euros, el seu club de fans és reduït, cosa que pot ajudar, i molt, a la policia a trobar l’individu de la foto.