LA GALA, LA MATINADA QUE VE

Ni el coronavirus frena els Grammy Llatins

J Balvin, Bad Bunny i Ozuna, trident de favorits d'un acte en què els artistes connectaran des de llocs de tot el món

zentauroepp49582955 topshot   colombian musician j balvin poses with awards in t201119165628

zentauroepp49582955 topshot colombian musician j balvin poses with awards in t201119165628 / JOHANNES EISELE

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els Grammy Llatins celebraran a la matinada que ve (les 2.00 hores de divendres a Espanya, les 20.00 de dijous a Miami, seu de l’acte) la seva gran festa, que es podrà veure des de Movistar+. En un any especialment dur per la pandèmia del coronavirus, la música llatina ha sonat com mai a tot el món per acompanyar en els temps difícils. Sota el lema «la música ens humanitza», aquesta edició dels Grammy  Llatins serà molt especial: els artistes no podran reunir-se com en altres anys i connectaran amb Miami des de ciutats de tot el món per transmetre els seus discursos i actuacions.

Alejandro Fernández, Christian Nodal i Calibre 50 actuaran des de Guadalajara (Mèxic); Fito Páez i Nathy Peluso ho faran des de Buenos AiresJosé Luis Perales, des de MadridBad Bunny, des de San Juan; i Anitta, des de Rio de Janeiro (Brasil). La pandèmia ha fet que la festa de la música llatina sigui més global que mai.

El món, escenari de la gala 

No serà la primera gala de premis que segueix aquest model ‘virtual’, ja que els Emmy de setembre ja van reunir les estrelles de Hollywood des de la distància, amb càmeres instal·lades a casa seva. Però els Grammy Llatins tindran el repte d’incorporar música, amb actuacions de tot tipus, des d’espais molt diferents que miraran d’imitar aquesta energia que es crea quan es comparteix un mateix escenari. A més, el coronavirus ha obligat a fer canvis d’última hora.

El cantant mexicà Carlos Rivera no podrà presentar la gala després que una persona del seu equip, «molt pròxima» a ell, donés positiu en la prova de Covid-19 només 24 hores abans de l’esdeveniment. «Malgrat que jo vaig donar negatiu, no puc posar en risc ningú, especialment les meves companyes Ana Brenda Contreras Yalitza Aparicio», va afirmar Rivera.

Per aquest motiu, no podrà participar en l’homenatge a Julio Iglesias que volia compartir amb Natalia Jiménez. Després de la retirada de Rivera, Aparicio i Contreras estaran acompanyades per Víctor Manuelle sobre l’escenari, que s’ha sumat a última hora. En la resta d’homenatges, Leslie Grace i Prince Royce es donaran la mà per retre homenatge a Juan Luis GuerraJuanes s’ocuparà d’un homenatge a Roberto Carlos; i Raúl AlejandroIvy QueenVíctor Manuelle, Ricardo Montaner i Jesús Navarro uniran forces per enaltir el llegat d’Héctor Lavoe.

J Balvin, Bad Bunny, Ozuna... reis de les nominacions 

Respecte als premis, el colombià J Balvin parteix com a favorit gràcies a les seves 13 nominacions, i el segueix el porto-riqueny Bad Bunny amb nou. Ozuna, amb vuit; Anuel AA, amb set; Camilo Carlos Vives, amb sis cada un; Kany García, amb cinc; i RosalíaKarol G i Resident, amb quatre cada un, completen el llistat d’artistes amb més opcions per emportar-se el gramòfon daurat. 

Notícies relacionades

A més dels favorits J Balvin i Bad Bunny, competeixen al premi per l’Àlbum de l’any els treballs discogràfics de Ricky MartinCarlos VivesJesse & Joy, Kany García, Natalia Lafourcade, Camilo i Fito Páez. La segona categoria més cobejada, Cançó de l’any, es dirimeix entre temes de MalumaJorge Drexler, Camilo, Alejandro Sanz, Carlos Vives, Resident, Ricky Martin, Juanes juntament amb Sebastián Yatra, Kany García amb Nahuel Pennisi, Camilo amb Pedro Capó i així com la unió de Karol G amb Nicki Minaj.