25 d’oct 2020

Anar al contingut

A la Micronèsia

Un SOS a la sorra salva tres homes en una illa deserta

Els rescatats, marins, van ser arrossegats després de quedar-se sense combustible

El Periódico

Tres homes que es van quedar encallats a Pikelot, una remota illa de la Micronèsia (al Pacífic Sud), van ser rescatats per les autoritats australianes i nord-americanes després de divisar un enorme SOS escrit sobre la sorra de la platja.

Els homes, tres marins micronesis, havien partit el 30 de juliol en una embarcació de 7 metres per a un viatge de 42 quilòmetres entre els atols de Pulawat i Pulap, quan al quedar-se sense combustible van ser arrossegats fins a l’illa Pikelot, a 190 quilòmetres d’on van salpar, va informar el Ministeri de Defensa d’Austràlia.

El Centre de Coordinació i Rescat de Guam, informa Efe, va emetre una alerta al conèixer la desaparició i va sol·licitar dissabte l’ajuda de la Defensa australiana, que va incloure l’enviament del vaixell de guerra Canberra, que navegava entre Austràlia i Hawaii (Estats Units).

Gran desplegament

Avions de reconeixement van divisar l’enorme missatge de socors escrit a Pikelot pels desapareguts i van procedir a l’enviament diumenge d’un helicòpter del vaixell Canberra, que els va entregar aigua i menjar i va analitzar l’estat de salut dels homes.

«Estic orgullós de la resposta i la professionalitat de tota la tripulació en el compliment del nostre deure de contribuir en la seguretat de les vides a altamar en qualsevol lloc del món en el qual siguem», va dir en el comunicat el comandant de la Canberra, Terry Morrison.

Després de la missió internacional, les autoritats de Micronèsia, una nació del Pacífic Occidental de més de 600 petites illes, van enviar un barco de patrulla per portar els seus ciutadans a casa.