SEMBLANCES RAONABLES

Broma amb el Nen Jesús gegant mexicà amb cara de Phil Collins

Els tabloides britànics comparen la figura de més de sis metres que han inaugurat en una església amb l'aspecte de l'artista quan cantava a Genesis

ninojesuspilcollins

ninojesuspilcollins

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

El rector de l’església guadalupana de l’Epifania del Senyor, a l’estat mexicà del nord de Zacatecas, ha instal·lat una figura del Nen Jesús de 6 metres i 58 centímetres que ha fet furor a tot el país, per ser, segons aquesta parròquia, la imatge més gran del món del Jesucrist nadó.

La imaginació dels usuaris de les xarxes socials ha fet que la figura guanyi popularitat fins i tot a Europa, i sobretot entre la premsa britànica, on es compara el seu rostre amb el del músic, cantant, bateria, productor i actor britànic Phil Collins, de 68 anys, sobretot amb el seu aspecte quan tocava amb Genesis (als 70 i 80). 

«L’església fa vuit metres del sostre a terra, i jo vaig encarregar una imatge de sis metres i mig. No vaig tenir mai la finalitat que fos el Nen més gran del món, simplement s’adaptava a la mida de la parròquia», ha explicat el capellà, Humberto Rodríguez.

6 metres i 58 centímetres, i més de 750 quilos pesa el Nen Jesús més gran del món. / EFE /  EDGAR CHÁVEZ

Pesa 750 quilos

No obstant, es va adonar que estava davant de la talla del Nen Jesús més gran del món una vegada feta la comanda (de més de 750 quilos), quan estudiava les cares d’altres figures similars per inspirar-se.

«Em vaig adonar que el Nen més gran del món, fins ara, estava a Nezahualcóyotl (al central Estat de Mèxic), feia cinc metres, i que hi havia un altre Nen a Alemanya de quatre metres», ha manifestat Rodríguez.

La talla, mesurada personalment pel rector «des de la cameta», segons ha precisat, va ser construïda en l’Estat de Mèxic per l’artesà Román Salvador Barrueto i el seu equip, i ha costat 218.800 pesos (uns 10.160 euros), sufragats pels feligresos.

El Nen Jesús va viatjar per carretera i amb els braços separats els 600 quilòmetres que separen el taller de Barrueto, a Chimalhuacán, del municipi de Guadalupe.

12 homes la van aixecar

Una vegada va entrar la talla al poble, el 13 de novembre, la van aixecar entre 12 homes fins a col·locar-la al costat de l’altar, on els artesans van acabar amb els últims detalls de pintura.

Posteriorment, van ser necessàries 20 persones per aixecar de nou la figura i collar-la al mur de la parròquia per a la qual va ser encarregada, ja que, segons les estimacions, aquesta obra d’art pesa entre 750 i 800 quilograms.

El pròxim pas per al Nen Jesús serà trobar roba, una tasca per a la qual, segons va dir el rector, ja s’han mobilitzat els feligresos, que estan confeccionant unes capes de nou metres de longitud.

Notícies relacionades

Al costat de la figura del Jesucrist nadó, al mateix mur on està collada, l’artista local Hilario Fuentes pintarà les imatges de la Verge i Sant Josep, així com els Reis Mags.

Segueix Extra  a Facebook

Temes:

Mèxic