SEGONS ESTUDI

Les persones que posen aviat els ornaments de Nadal són més felices

«En un món ple d'estrès i ansietat a la gent li agrada recordar les coses que els donen alegria», defensa el psicoanalista Steve McKeown

50779507 59

50779507 59 / ALVARO MONGE

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Vagi preparant el grèvol, les garlandes, els llums i figuretes i anticipi’s al Nadal adornant casa seva. Decori i disfruti. Un mes abans que arribi una data tan assenyalada al calendari, ha transcendit un estudi que diu que les persones que posen aviat la decoració nadalenca són més felices.

«En un món ple d’estrès i ansietat a la gent li agrada recordar les coses que els fan feliços i les decoracions nadalenques evoquen aquests forts sentiments de la infància», assegura el psicoanalista Steve McKeown, fundador de MindFixers, al portal britànic Unilad. «Les decoracions són simplement una àncora o un camí cap aquestes velles emocions màgiques de la infància. Així que posar els ornaments aviat prolonga aquesta emoció», prossegueix l’expert.

Nens posen ornaments nadalencs als jardins de L’Illa Diagonal de Barcelona. / RICARD CUGAT

Compensar algunes decepcions

A més d’aquestes bones vibracions i el fervor infantil d’aquest costum, també pot connotar una compensació per les possibles decepcions sorgides en les vacances anteriors.

Notícies relacionades

Un altre estudi publicat a ‘Journal of Environmental Psychology’ afegeix que aquestes decoracions primerenques s’utilitzen com «una manera de comunicar accessibilitat als veïns».

Segueix Extra  a Facebook

Temes:

Nadal Psicologia