ALBIRAMENT VIRAL

La Xina creu haver trobat el cosí del monstre del llac Ness

Les xarxes especulen sobre l'estranya criatura que apareix en un vídeo gravat a prop de la presa de les Tres Gorgues

Els experts creuen que podria tractar-se simplement d'«escombraries flotants»

nessychino

nessychino

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Ara que investigadors de Nova Zelanda acaben de publicar un estudi desmuntant l’existència del famós monstre del llac Ness, a Escòcia (pel que sembla més aviat es tractaria d’una enorme anguila), a la Xina s’ha fet viral un vídeo que mostra una estranya criatura aquàtica de llarga cua negra nedant a la superfície del riu Iang-Tsé. Des que divendres passat van sortir a la llum les imatges en el popular blog Sina Weibo, a les xarxes socials xineses s’especula amb la troballa d’un ‘Nessy’ oriental.

El vídeo amb l’enorme serp (d’uns 10 metres de llarg) va ser capturat a prop de la presa de les Tres Gorgues, un lloc bastant turístic a la ciutat de Yichang. La filmació ja ha superat els sis milions de visites i centenars de milers de ‘m’agrada’.

Sota l’etiqueta #ThreeGorgesMonsterPhotos, els usuaris especulen amb la possibilitat d’haver descobert el cosí llunyà del monstre del llac Ness. El debat s’ha viralitzat tant que han entrat a donar la seva opinió, fins i tot, experts universitaris.

Tal com recull la BBC, en una entrevista amb Pear Video, el professor Wang Chunfang, de la Universitat Agrícola de Huazhong, ha rebutjat de pla que es tracti d’una nova espècie. Segons el seu parer, la bèstia captada seria una simple serp d’aigua.

Aquesta resposta malmetria les teories que manejaven a les xarxes alguns usuaris, que defensaven que la bestiola hauria arribat a aquesta mida extraordinària a causa de «factors externs com la contaminació».

¿Un tros de roba?

Altres usuaris que han analitzat les imatges, no obstant, asseguren que el que s’hi veu no és una criatura viva sinó un objecte no identificat o potser un tros de roba negra. Es tracta d’un «objecte flotant», assegura el biòleg Ding Li al lloc web The Paper. 

Un tros de roba trobada al riu Iang-Tsé. / twitter / the paper

Els que opinen que es tracta d’un drap creuen que darrere de tot hi hauria el govern local, provant d’impulsar el turisme de la zona.

També els que posen èmfasi en la mala qualitat de les imatges, quan avui dia els ‘smartphones’ tenen càmeres d’alta qualitat. «Els monstres sempre apareixen quan hi ha pocs píxels», ha criticat amb ironia un usuari.

Notícies relacionades

Aquesta no és, no obstant, la primera vegada que la Xina albira un possible competidor de Nessy. Des del 1987 s’especula que una estranya criatura similar habita al llac Kanas, al nord-oest de Xinjiang. Fa dos anys, es van fer virals també les imatges d’una criatura aquàtica que treia el cap en aigües del comtat de Luoping, a la província del sud-oest de Yunnan.

En el primer cas, els experts asseguren que es tracta d’un taimen gegant, una espècie de gran salmó. En el segon cas, el suposat monstre podria ser una caiman o simplement escombraries flotants.