CURIOSA SOSTRACCIÓ

Roben el vàter d'or d'una exposició conceptual de Maurizio Cattelan

L'inodor, d'1,8 quirats i valorat en 1,12 milions d'euros, va ser sostret de la mansió on s'exhibia i era utilitzat pel públic

zentauroepp49853539 gente wc cattelan190914203225

zentauroepp49853539 gente wc cattelan190914203225 / WILLIAM EDWARDS

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO

Un vàter d’or de 18 quirats va ser sostret la passada matinada de Blenheim Palace, la mansió a la campanya anglesa on va néixer l’ex primer ministre britànic Winston Churchill. Un home de 66 anys ha sigut detingut en relació amb el robatori del vàter, que està valorat en un milió de lliures (1,12 milions d’euros) i que formava part d’una exposició de l’artista conceptual italià Maurizio Cattelan que podien utilitzar els visitants.

La Policia de Thames va dir que el robatori del vàter, que estava connectat a les tuberies perquè el públic el pogués utilitzar, «ha causat danys greus i una fuita», cosa que ha motivat el tancament provisional de la mansió situada a Woodstock (comtat d’Oxfordshire). Els agents consideren que els autors del delicte, en què no hi va haver ferits, van poder «actuar en grup i haver utilitzat almenys dos vehicles».

Una obra d’art per utilitzar

Notícies relacionades

«La peça d’art no ha sigut encara recuperada, però efectuem una investigació exhaustiva per trobar-la i portar els responsables davant la Justícia», va declarar la inspectora Jess Milne. La daurada escultura satírica de Cattelan, titulada ‘America’, es va mostrar per primera vegada al Guggenheim de Nova York el 2016, on també podia ser utilitzada pels visitants, i després el museu la va oferir al president dels Estats Units, Donald Trump.

L’anomenat palau de Blenheim, del segle XVIII i on encara resideixen els descendents de l’antic dirigent conservador, és patrimoni de la humanitat i una de les atraccions turístiques del Regne Unit.