LA IMATGE DE LA DONA EN LA MODA

Polèmica per la nova model suposadament 'curvy' de Zara

Les xarxes qüestionen que es pugui considerar Jill Kortleve, que porta una 40/42, una dona de talla gran

jill-kortleveok

jill-kortleveok

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

La model holandesa Jill Kortleve, de 25 anys, s'ha convertit en motiu de polèmica després que hagi penjat al seu  perfil d'Instagram un missatge en el qual agraeix a Zara que l'hagi elegit com una de les seves "primeres models 'curvy'" per a la web de la firma d' Amancio Ortega. I la polèmica ve perquè Kortleve utilitza una 40/42. Moltes dones s'han afanyat a qüestionar que Kortleve pugui considerar-se una model de talla gran.

França, meca del món de la moda, el tema se segueix amb interès, especialment perquè una 40/42 és una talla inferior a la que porten la majoria de les franceses, segons recull  'Le Parisien'. A Twitter, moltes dones han expressat les seves crítiques. Entre elles, Caroline De Haas, fundadora del moviment feminista Nous-Toutes. "Model de talla gran. La senyora porta una 40-42. De debò, ¿quina droga preneu?", ha escrit en un tuit.

"¿Perdó? Adoro Jill Kortleve, però ¿model 'curvy'? Porta una 40/42. És la talla mitjana de les franceses", apuntava la periodista Marion Dos Santos Clara.

"Segons Zara, és una talla gran. Utilitza una 40/42. O tenim totes sobrepès o és que els vostres codis no són bons", assenyala la també periodista Nesrine Slaoui.

Notícies relacionades

"Més hipocresia", afirma la 'influencer' francesa qüestionant les intencions de les marques de roba quan aposten per models 'curvy' per acostar-se a la realitat de les dones.

Jill Kortleve es va fer popular fa uns mesos al protagonitzar una campanya de bany d'H&M. Les xarxes van valorar llavors que la marca sueca apostés per una model de talla 'normal', en línia amb la majoria de dones.