'L'EXPERIÈNCIA DE JONÀS'

La insòlita imatge d'un lleó marí caient per la boca d'una balena

El biòleg Chase Dekker va captar el moment de l'àpat el passat dia 22, des del bot d'una expedició al Pacífic, davant la badia de Monterey, a Califòrnia

El cetaci, que s'alimenta només de krill i petits peixos, va deixar escapar l'aterrit otàrid

This handout picture released on July 30, 2019, shows a sea lion accidentally caught in the mouth of a humpback whale in Monterey Bay, California. - In a stunning photo, a wildlife photographer has captured a sea lion falling into the mouth of a humpback whale in what he calls a once-in-a-lifetime moment. (Photo by Chase DEKKER / Chase Dekker / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT AFP PHOTO / CHASE DEKKER - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS ---

This handout picture released on July 30, 2019, shows a sea lion accidentally caught in the mouth of a humpback whale in Monterey Bay, California. - In a stunning photo, a wildlife photographer has captured a sea lion falling into the mouth of a humpback whale in what he calls a once-in-a-lifetime moment. (Photo by Chase DEKKER / Chase Dekker / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT AFP PHOTO / CHASE DEKKER - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS --- / CHASE DEKKER (AFP)

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

Un lleó marí que cau accidentalment a la boca oberta d’una balena geperuda: aquesta és la imatge espectacular presa per un fotògraf d’animals que evoca un "moment únic en la vida".

Chase Dekker, que també és biòleg marí, va fer aquesta foto el 22 de juliol des d’un bot en una expedició d’observació de balenes al Pacífic davant la Badia de Monterey, Califòrnia.

"He vist moltes coses boges, però res d’això", ha explicat el noi de 27 anys, que han estat fotografiant la vida silvestre durant l’última dècada.

Una escena poc probable

Tal com ha comentat a Instagram i en diverses entrevistes, havia vist un grup de balenes geperudes perseguint frenèticament les anxoves. En un moment, un llop marí desafortunat que passava no va poder escapar a temps i va acabar dins de la boca del cetaci. Agafant una càmera, Chase Dekker va immortalitzar aquesta escena poc probable.

"Estava extasiat, acabava de capturar un moment que probablement mai tornaria a veure", ha dit.

La balena geperuda, que s’alimenta només de krill i peixos petits, mai ha tancat la gola sobre l’imponent llop marí, que va escapar i va quedar terroritzat

"La balena mai va tancar les mandíbules al voltant del llop marí, així que no li hauria d’haver fet mal. Deu haver quedat molt espantat, n’estic segur, però no ferit", ha assegurat. Les balenes geperudes no tenen dents, només barbes amb pèls dins de la boca, que utilitzen de filtre per a l’aigua i per a altres coses que no són aliment com els lleons marins.

"Aquest llop marí deu haver tingut una veritable experiència de Jonàs", va comentar Chase Dekker a Instagram.

Notícies relacionades

Una balena sol tardar menys de cinc segons a alimentar-se, però en aquest cas, ha explicat el jove biòleg, es va enfonsar lentament durant 15 segons amb la boca oberta, i li va donar prou temps al llop marí per allunyar-se nedant.

Segueix Extra  a Facebook

Temes:

Instagram