Repte viral

#DeskChallenge, el perillós joc per penjar-se amb el pupitre a la paret

15 alumnes d'un institut d'Alacant van ser expulsats després de publicar les imatges

El joc de moda consisteix a gravar-se mentre un company puja amb l'escriptori al penjador fins que cau a terra

architect-569361 1920

architect-569361 1920

1
Es llegeix en minuts
María Aragón

Els reptes virals solen tenir un punt de diversió i gairebé sempre busquen ser continguts amables per a les xarxes socials. Ballar, cantar, tirar-se aigua... Però de tant en tant suposen un risc per a la integritat física, com l’últim de moda #VacuumChallenge, en què s’havia d’aspirar tot l’oxigen dins d’una bossa d’escombraries, o el que ara s’ha posat de moda i que ha suposat l’expulsió de diversos estudiants d’un institut alacantí, el #DeskChallenge (‘repte de l’escriptori’).

Com el seu nom indica, té com a element essencial l’escriptori de l’escola o institut. El mecanisme és senzill: consisteixa penjar la cadira al penjador amb un dels companys assegut i posar-se l’escriptori a sobre de les cames. Com tot repte viral, si no s’explica no s’ha viscut, per això desenes de joves graven al seu voltant per compartir-ho a les xarxes socials. 

Notícies relacionades

El resultat poden ser lesions pel cop al caure a terra. Les primeres conseqüències s’han produït a l’IES Antonio Serna de Albaterra, a Alacant, on 15 alumnes de primer a quart de secundària han sigut expulsats durant vuit dies al publicar aquestes imatges. També han limitat l’ús de telèfons mòbils. 

En un altre institut, el San Vicente del Raspeig, directament ha tret els penjadors. “Hem vist que els enganxalls estan doblegats, així que segurament estan fent aquest repte absurd”, deia el director Joaquín Pastor al diari Informació, que assegura que alguns pares es van queixar perquè consideraven desmesurada la reacció i el fet que no puguin anar a la pròxima excursió a Terra Mítica. 

Temes:

Nens Twitter