França 2019

La portada sexista de 'Charlie Hebdo' amb motiu del Mundial femení de futbol

"Ens ho menjarem durant un mes", diu il·lustrant una pilota que surt de la vulva

La publicació ha sigut criticada durament en xarxes socials

hebdo

hebdo

3
Es llegeix en minuts
María Aragón

El Mundial femení de futbol de França 2019 es disputa al país gal durant aquest mes de juny i part del juliol en una aura de lluita per la igualtat. Fa anys que les futbolistes reclamen drets laborals i condicions mínimes per dedicar-se a un esport en el qual els homes generen milions d’euros. 

Quan per fi la FIFA iguala la seva organització, duplica les primes, multiplica els patrocinadors i les futbolistes semblen disfrutar d’un torneig en plenes condicions, en l’entorn es continuen donant situacions sexistes. L’última, la portada de la famosa revista satírica ‘Charlie Hebdo’, molt criticada amb motiu d’aquest torneig. 

"Ens ho menjarem durant un mes". El lema acompanya a una il·lustració d’una vulva de la qual surt una pilota de futbol. 

Tot i que la portada per si mateixa ha sigut qüestionada per sexista, la revista d’humor intenta fer una crítica al que pot assemblar-se al futbol masculí. "És trist veure com s’esforça per tornar-se tan estúpid, vulgar i cínic. Quan els Mundials se celebrin en estadis on les dones embarassades són torturades elèctricament, el futbol femení i la igualtat hauran guanyat. No sabem què haurà guanyat, però hauran guanyat", diuen en el seu editorial

Notícies relacionades

"La llibertat d’expressió té els seus límits. Em venen ganes de vomitar", diu un usuari a Twitter.

No és l’única expressió en aquest sentit abocada a les xarxes socials, on els defensors d’aquest Mundial han criticat durament la publicació.