20 febr 2020

Anar al contingut

DEPENDÈNCIA

Explota després de tres anys esperant una ajuda per dependència de la seva mare amb Alzheimer:

"Que m'expliquin la paga a Juan José Cortés", clama la Soledad

María Aragón

Explota després de tres anys esperant una ajuda per dependència de la seva mare amb Alzheimer:

Juan José Cortés, diputat del PP per Huelva, ha declarat al Congrés que percep una pensió per incapacitat permanent absoluta, una petició que ha despertat tota mena de comentaris i crítiques que ha anunciat que denunciarà. Entre aquests comentaris, el qüestionament dels que amb una clara dependència tenen serioses dificultats per a qüestions econòmiques bàsiques. 

En la seva declaració, Cortés mostra com a ingrés del 2018 els 25.780,02 euros per aquesta pensió. Després de declarar que té 16,65 euros en el seu compte corrent, dos locals a Huelva i tres vehicles, el Congrés ha de decidir el seu cas i manifestar si és compatible aquesta pensió amb el seu salari de diputat.

Arran d’aquesta informació, la Soledad explotava a Twitter. Filla d’una dona amb Alzheimer, narrava la realitat quan es necessita un ajut econòmic per dependència total però malgrat la llei de dependència fa anys que esperen.

La situació a casa seva és complicada: la seva mare amb Alzheimer i ella tres anys a l’atur per poder cuidar-la per no rebre aquesta ajuda. Amb molta desesperació. 

Així que amb les dades publicades i la seva experiència personal, la Soledad es pregunta el perquè d’aquesta paga a Cortés.